Vágólapra másolva!
A székesfehérvári klubvezetőknek valamennyi kulcsjátékossal, így Simek Péterrel, Farkas Balázzsal, Koller Ákossal és Sitku Illéssel sikerült megállapodniuk a folytatásról, ugyanakkor az Alba Volán Zrt. fizetési felszólítást küldött a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaságnak.

Sitku esetében szerepel az a kitétel, hogy amennyiben a csatár augusztus 31-ig külföldi ajánlatot kap, távozhat.

Gál László ügyvezető elmondta, hogy reményeik szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége augusztus 26-i ülésén felülbírálja a fellebbviteli bizottság azon döntését, amely megvonta az egyesülettől az átigazolási jogot, amiért nem rendezte a Kecskemét felé a már Ausztriában futballozó Csizmadia Csaba nevelési költségét.

A klubvezető cáfolta azt a korábbi értesülést, hogy az Alba Volán csődeljárást kezdeményezett volna a klub ellen, amiért annak lejárt 10 millió forintos tartozása.

"Fizetési felszólítást küldött az Alba Volán, de annak összegszerűségét hivatalos formában, az előírt 15 napon belül vitattuk, így a felszámolási eljárás jogilag nem indítható meg. Mivel jó kapcsolatot ápolunk a cég vezérigazgatójával, így személyes találkozó alkalmával tisztázzuk a tartozás összegét és átütemezését" - mondta Gál.