Vágólapra másolva!
Lemondott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöki tanácsadói posztjáról Mészöly Kálmán a Sport TV csütörtöki adásában tett rasszista megjegyzéséért.

A korábbi 61-szeres válogatott játékos, volt szövetségi kapitány a lemondását úgy kommentálta, hogy nagyon sajnálja a történteket, de - tekintettel a futballvilág és azon belül az MLSZ rasszizmus ellenes harcára - úgy érezte: semmiképpen nem szaporíthatja az MLSZ és elnökének gondjait.

"Maximálisan elismerem a rasszizmus elleni harc fontosságát. Még egyszer elnézést kérek mindenkitől, akit meggondolatlan megjegyzésemmel megbántottam, nem állt szándékomban, és nagyon bánom, hogy hétfőn esedékes 66. születésnapomat ilyen körülmények között kell 'ünnepelnem'" - tette hozzá.

Mészöly a Magyarországon játszó afrikai labdarúgókra tett súlyosan sértő megjegyzést a Sport TV csütörtök esti adásában. "Épphogy lejöttek a fáról Afrikában, és már hozzák is őket" - mondta.

"Elfogadtam Mészöly Kálmán lemondását, ebben a helyzetben nem is tehetett mást" - mondta Kisteleki István MLSZ-elnök. "Biztos vagyok benne, hogy Kálmán már százszor megbánta meggondolatlan kijelentését, amiért minden lehetséges fórumon már elnézést kért. A történtek ellenére Mészöly Kálmán továbbra is nagy értéke a magyar futballnak, akire szükségünk van, és bízom benne, hogy későbbiekben valamilyen formában még együtt tudunk dolgozni.