Vágólapra másolva!
Péntek délelőtt 10 órakor (magyar idő szerint 19-kor) a Los Angeles Galaxy labdarúgócsapata hivatalosan is bemutatta a nagyközönségnek a csapat legújabb szerzeményét, David Beckhamet. A bajnokság legnagyobb sztárja kimondva, kimondatlanul is a Major League Soccer felé irányította a közvélemény figyelmét. Lássuk, milyen is az amerikai futball, amelyet nem tojáslabdával játszanak, ismerkedjünk meg a Pelé és Beckenbauer nevével fémjelzett hőskorral, illetve a kaliforniai klub rövid múltjával.

Futballmissziót tölt be David Beckham az Egyesült Államokban - legalább is a helyi sajtó szerint. A Los Angeles Galaxy által a Home Depot Centerben tartott sajtótájékoztatón mindkét fél büszkeséget érzett.

"Történelmi eseménynek vagyunk szem- és fültanúi, amely nemcsak a Galaxyt érinti, hanem az amerikai bajnokságot, az Egyesült Államok labdarúgását is" - mondta a korábbi kiváló játékos, Alexi Lalas, aki jelenleg egyszemélyben felel a L.A. Galaxy sorsáért.

"Mindig is a kihívásokat, az izgalmakat kerestem az életemben. Azt hiszem, ez a kaland most a legnagyobb kihívás, amivel valaha szembenéztem. A világ másik tájára szerződni nem könnyű, de úgy vélem, az amerikai labdarúgásban van annyi lehetőség, hogy a világ legjobbjai közé emelkedjen. Büszke vagyok, hogy ennek öt évig, esetleg még tovább a részese lehetek" - mondta székfoglalójában Beckham.

A középpályás bevallotta, kicsit izgul az első edzés és a július 21-i, Chelsea elleni első mérkőzés előtt, de nem feledte el megköszönni mindenkinek, hogy ez az álom valóra váljon.

Forrás: EPA

Galéria a ceremóniáról

A Beckham-mánia már napok óta érezhető volt az Angyalok Városában, a szurkolók ugyanis már 250 ezer darabot megrendeltek a gárda új mezéből. "Több mint negyedmillió igénylést regisztráltunk, pedig az érdeklődők nem is tudják, hogyan néz majd ki az új szerelés" - mondta Alexi Lalas klubelnök.

Nem ez az első eset, hogy az angol sztár ekkora hatással van a mezeladásokra: Madridba érkezése után hat hónap alatt több mint egymilliót adtak el a nevével díszített trikókból a Realnál.

http://www.youtube.com/v/bxonh0hGseM

A Real Madrid középpályása januárban ötéves, 250 milliós szerződést írt alá a Los Angeles Galaxy csapatával. Az amerikai források szerint alapfizetése 10 millió dollár lesz, ez egészül majd ki a merchandisingból származó bevételekkel, illetve a prémiumokkal. Azaz évente akár 50 milliót is kaszálhat, s minden pályán töltött perce 90 dollárt ér majd...

A család a hírek szerint már a lakást is megtalálta, a 22 milliós dolláros, hatalmas Beverly Hills-i villát nem volt nehéz kiválasztani, a szomszédban ugyanis a baráti körbe tartozó Tom Cruise és Katie Holmes lakik.

David Robert Joseph Beckham
Születési idő, hely:
1975. május 2., Leytonstone
Magasság, testsúly: 180 centiméter, 75 kilogramm
Felesége: Victoria Caroline Adams
Fiai: Brooklyn Joseph, Romeo, Cruz
Klubjai: Manchester United, Preston North End, Manchester United, Real Madrid, Los Angeles Galaxy
Bajnoki mérkőzései: Preston North End (1995) 5 mérkőzés, 2 gól; Manchester United (1992-2003) 265 mérkőzés, 62 gól; Real Madrid (2003-2007) 116 mérkőzés, 13 gól
Legnagyobb sikerei: BL-győztes (1999), Világkupa-győztes (1999), hatszoros angol bajnok (1996, 1997, 1999, 2000, 2001, 2003), spanyol bajnok (2007), kétszeres FA-kupa-győztes (1996, 1999), kétszeres Charity Shield-győztes (1996, 1997)
Válogatottság: 96 mérkőzés, 17 gól