Vágólapra másolva!
Bemutatták David Beckhamet új csapatánál, a Los Angeles Galaxynél, ahol az angol középpályás a tervek szerint az elkövetkező öt évben játszani fog.

A 32 éves Beckham elegáns szürke öltönyben vonult be a Home Depot-stadion gyepére a klubelnök, az egykori amerikai válogatott, Alexi Lalas társaságában. A bevonulás konfettieső közepette zajlott, aztán a pályán felállított pódiumon Beckham átvette a névreszóló 23-as mezét, és köszöntötte az őt éltető közönséget.

"Nagyon várom már, hogy jövő héten elkezdjem az edzéseket, és hogy lejátsszam az első mérkőzésemet új csapatomban. Nagyon megtisztelő, hogy ilyen fogadtatásban részesültem, csodás érzés, hogy ennyi szurkoló megjelent" - mondta Beckham a lelkes publikumnak.

"Mindig szívesen vettem a kihívásokat és az izgalmas dolgokat az életben, és úgy érzem, hogy Amerikában is egyre nagyobb szerepet kap majd a sportéletben a labdarúgás." A Real Madridtól érkező angol válogatott még nehezen állt át az amerikai nyelvezetre, ott ugyanis soccerként ismerik a labdarúgást, a futball pedig az amerikaifutballt jelöli, Beckham viszont utóbbit használta egy ízben, majd gyorsan bocsánatot kért, és javította magát, hozzátéve, hogy előbb-utóbb megszokja majd, hogy itt más az elnevezés.

Beckham felesége, Victoria már korábban, a futballista bevonulása előtt feltűnt, rózsaszín ruhájában és a megszokott napszemüvegben pózolt a fotósoknak. A ceremónia előtt a közönség egy videóösszeállítást tekinthetett meg Beckham pályafutásának legfontosabb pillanataiból, majd Lalas jelentette be a sztár érkezését, amit úgy kommentált, hogy nem csak a Los Angeles-i csapat, hanem az amerikai és az egyetemes labdarúgás számára is történelmi jelentőségű ez az átigazolás.

Később az amerikai bajnokság (MLS) első embere, Don Garber és Los Angeles polgármestere, Antonio Villaraigosa is méltatta az angolt, utóbbi szavait harsány füttykoncert fogadta a közönség részéről.

Forrás: EPA

A szurkolók már most odavannak Becksért

A friss bajnok Real Madridtól a Los Angeles Galaxyhoz igazolt, a következő öt évben összesen 250 millió dollárt kereső Beckham első mérkőzését jövő szombaton vívja majd a Chelsea ellen. A Galaxyre egyébként ráfér a segítség, mivel 12 találkozó után az utolsó előtti helyen áll a gárda a Nyugati csoportban.