Vágólapra másolva!
Bár szerződését még nem írta alá, spanyol lapértesülések szerint pénteken bemutatják új klubjában, a Real Madridban Javier Saviolát, az argentin labdarúgó-válogatott csatárát. A hírről a Marca és az As című lap is beszámolt, az AFP érdeklődésére ugyanakkor a királyi klubnál azt közölték, hogy még semmi sincs véglegesítve.

Az As úgy tudja, hogy a Nyulacska becenévre hallgató, 25 éves támadó négy idényre szóló kontraktust köt majd, fizetése pedig 2,5 millió euró lesz évente, vagyis egymillióval kevesebb, mint Barcelonában volt, ahonnan csalódottan távozott június közepén. 2001-ben, a River Plate együttesétől érkezett a katalán fővárosba, s az FC Barcelonában 123 bajnoki mérkőzésen 49 gólt szerzett.

"Keserű szájízzel megyek el, mert úgy érzem, nem bántak velem tudásomnak megfelelően" - utalt arra szűk hónapja, hogy az utóbbi időszakban nem kapott annyi játéklehetőséget, mint amennyire számított. Szerződése június 30-án járt le.

Madridi szerepvállalását vetíti előre, hogy a német Bernd Schuster, a csapat új edzője a héten az Onda Cero rádióban közölte: "Saviola nálunk folytatja pályafutását. Nagy kedvvel jön hozzánk. Még mindig fiatal, továbbra is gólerős, sokat segíthet a csapatnak".

Leigazolása a harmadik lenne a sorban a következő idényre: korábban két védő, a német Christoph Metzelder és a brazil Pepe kötelezte el magát a királyi alakulathoz. A német hátvédet hivatalosan szerdán mutatták be.

A 26 éves válogatott védő - akit az új vezetőedző, Bernd Schuster kérésére igazoltak le - hároméves szerződést írt alá, ezt követően pedig átvette a nevével ellátott mezét, amelyen azonban egyelőre nem szerepelt szám.

Forrás: EPA

Az új szerzemény Alfredo di Stefano (balra) és Ramon Calderon társaságában

Metzeldernek az elmúlt idény végén lejárt a szerződése a Borussia Dortmundnál. Nem fogadta el a németek hosszabbítási ajánlatát, így ingyen igazolhatott a királyi gárdához, amely sajtóinformációk szerint évi négymillió eurós fizetést kínált neki.

Roberto Soldado, a Real fiatal labdarúgója 2012-ig szerződést hosszabbított a klubnál. A 22 éves támadó az elmúlt szezont kölcsönjátékosként az Osasunában töltötte, a bajnokságban 11 gólig jutott, ráadásul bemutatkozhatott a spanyol válogatottban is.