Vágólapra másolva!
Olasz lapértesülések szerint az élvonalba visszajutott Juventus labdarúgócsapatának elöljárói Claudio Ranierit, az FC Parma leköszönő vezetőedzőjét látnák legszívesebben a kispadon a következő szezonban.

A tekintélyes La Gazzetta dello Sport úgy tudja, a torinói klubnál azután lett Ranieri az első számú jelölt a posztra, hogy az olasz válogatottal tavaly világbajnoki címet szerzett Marcello Lippi nemet mondott ajánlatukra.

A Parma-t a Serie A-ban tartó szakemberért így két csapat van nagy versenyben, szigetországi lapok ugyanis állították, hogy Ranieri már meg is állapodott az angol Premier League-ben szereplő Manchester Cityvel.

Az érintett mindezt cáfolta, bár azt nem tagadta, hogy szívesen visszatérne Angliába. Az 55 éves tréner 2000 és 2004 között a Chelsea-nél dolgozott, majd idén februárban fogadta el a Parma ajánlatát.

A Serie B-t kilenc pont levonással kezdő Juventust a tavaly nyáron szerződtetett francia Didier Deschamps juttatta vissza az első vonalba, ám ő a múlt héten lemondott.

Helyét az utolsó két bajnoki meccsre Giancarlo Corradini vette át.