Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga, 26. fordulójában a Fehérvár hazai pályán nyert 5-3-ra az MTK ellen. A találkozó folyamán a kék-fehéreknek háromszor is sikerült kiegyenlíteniük hátrányukat, ezt követően viszont a székesfehérvári gárda Julinho és Nagy Dániel találatával kiharcolta a győzelmet.

Borsodi Liga, 26. forduló
FC Fehérvár - MTK Budapest 5-3 (2-2)
Sóstói-stadion, 2000 néző
v: Szilasi
Fehérvár: Sebők Zs. - Fehér Zs., Koller, Horváth G. (Vayer, 46.), Mohl - Farkas B., Kocsis G., Julinho, Csobánki (Fekete, 83.) - Nagy D., Dajic (Dvéri, 81.).
MTK: Végh - Kriston, Balogh B. (Bonifert, 65.), Rodenbücher, Horváth L. - Pintér Á., Lambulic, Kanta J., Czvitkovics (Pál, 46.) - Németh K., Hrepka.
gól: Dajic (19., 48.), Julinho (33., 58., mindkettő 11-esből), Nagy D. (77.), illetve Kanta J. (25.), Németh K. (38.), Lambulic (53.)
sárga lap: Mohl (53.), Julinho (65.), illetve Horváth L. (14.), Balogh B. (33.), Lambulic (58.), Kriston (65.)

19. perc: Mohl adott középre a jobb oldalról az alapvonal közeléből, és a berobbanó Dajic a védőket megelőzve 5 méterről a hálóba bólintott (1-0).

25. perc: Czvitkovics jobb oldali beadását Kanta a tizenhatoson belül védhetetlenül lőtte a kapu jobb felső sarkába (1-1).

33. perc: Dajic tört be a tizenhatoson belülre, ahol Balogh szabálytalankodott vele szemben, ezért a játékvezető tizenegyest ítélt a Fehérvár javára. A letett labdát Julinho elemi erővel vágta a kapu közepébe (2-1).

38. perc: A vendégek jutottak szabadrúgáshoz Sebők Zsolt kapujától huszonöt méterre, és a Kanta által beívelt labdát Németh Krisztián fejelte a hálóba (2-2).

48. perc: Dajic második találatát szerezte, Vayer szép cselek után adott középre a bal oldalról, és az érkező fehérvári támadó 5 méterről helyezett a bal sarokba (3-2).

53. perc: Kanta végezhetett el szabadrúgást a kaputól 35 méterre, és a felívelt labdát Lambulic fejelte a hálóba (3-3).

58. perc: Vayer cselek után betört a büntetőterületre, majd beadásába Lambulic kézzel ért bele, így újabb tizenegyeshez jutott a Fehérvár. Julinho ezúttal a kapu jobb oldalába lőtte a labdát (4-3).

70. perc: A hazaiak szakvezetőjét küldte el a kispadról Szilasi játékvezető, miután egy vitatott ítélet után berohant a pályára.

77. perc: Julinho nagyszerű labdájával Nagy Dániel mehetett kapura, majd kilőtte a jobb alsót (5-3).

Kiegyenlített első negyedóra után átvette a kezdeményezést a Fehérvár, és Dajic révén a vezetést is megszerezte. Előnyét azonban nem tudta megtartani, mert a hazaiak védelmi megingásait a vendégek jól használták ki, így hiába szereztek másodszor is vezetést a piros-kékek, végül döntetlennel ért véget az első negyvenöt perc.

A szünet után folytatta eredményes játékát a székesfehérvári csapat, de hiába szerezte meg ismét a vezetést, a fővárosiaknak ezúttal is sikerült kiegyenlíteniük. Ezt követően azonban a szikrázó összecsapáson Marijan Vlak együttese került mezőnyfölénybe, és végül két újabb találatot szerezve otthon tartotta a három bajnoki pontot.

Mobilpress