Vágólapra másolva!
A bajnoki címvédő Debrecen bejutott a labdarúgó Magyar Kupa fináléjába, miután az elődöntő visszavágóján idegenbeli 1-0-s győzelmét követően hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a Diósgyőr ellen.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:
DVSC-TEVA - Diósgyőri VTK 2-2 (1-0)
DVSC-TEVA:
Csernyánszki - Bernáth, Mészáros N. (Bíró, 67.), Komlósi, Takács Z. - Kiss Z. (Thierry, 46.), Vukmir, Leandro, Dzsudzsák - Sidibe, Stojkov (Zsolnai, 81.)
Diósgyőri VTK: Szalma - Farkas V., Rubint, Hegedűs Gy., Sadjo - Sipeki, Vitelki, Katona, Foxi (Faggyas, 82.) - Simon A. (Huszák, 82.), Douva (Binder, 32.)
gól: Stojkov (17.), Komlósi (81.), illetve Foxi (60.), Farkas V. (90., 11-esből)
továbbjutott: a Debrecen, 3-2-es összesítéssel

Aktívan kezdtek a vendégek, Foxi révén a vezetést is megszerezhették volna, de a támadó óriási helyzetben hibázott. A debrecenieknél Stojkov került ziccerbe, ő nem hibázott és ezzel összesítésben két gólra növelte a debreceniek előnyét.

A diósgyőriek változatlanul nem adták fel, Simon is gólt szerzett, de a játékvezető asszisztense jelzésére les címén nem adta meg a találatot. A második játékrészben a 60. percben Foxi 22 méterről váratlanul lőtt, ezzel Csernyánszki kapust is meglepte, és egyenlített. A záró fél órában a házigazdáknál volt többet a labda, azonban a vendégek is vezettek ígéretes támadásokat.

Az utolsó tíz percre is maradtak izgalmak, a 81. percben Komlósi újra vezetést szerzett a vendéglátóknak, a diósgyőriek pedig Farkas büntetőjével a 90. percben ismét egyenlítettek. A kétperces hosszabbításban már nem változott az eredmény, így a Debrecen jutott be a fináléba. A döntőt május 9-én rendezik.

A debreceni rendőrkapitányságon 25, a városba érkező szurkolót állítottak elő szerdán este azt követően, hogy verekedést provokáltak és megrongáltak egy villamost - közölte a rendőrség.

A debreceni rendőrkapitányság tájékoztatása szerint még a meccset megelőzően egy hat fős "diósgyőri társaság" a villamoson bántalmazott egy középkorú férfit. A sértett, akit ököllel ütöttek, leugrott a villamosról és elmenekült.

Egy másik diósgyőri szurkolócsoport ugyancsak egy villamoson keltett riadalmat és megbotránkozást. A vandálok kirúgták a villamos ablakát, rugdosták a jármű oldalát, és leszakították a megállókat jelző táblát. A helyszínre érkező rendőrök innen 17 személyt állítottak elő a kapitányságra.

A mérkőzés szünete sem telt zavartalanul; ekkor ketten egy szóváltást követően összeverekedtek a vendégszektorban. A rendőrök velük szemben "személyes szabadságot korlátozó kényszerintézkedést" alkalmaztak, majd őket is előállították