Vágólapra másolva!
Joseph Blatter, a nemzetközi (FIFA) és Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnöke messzemenő és sokrétű támogatásáról biztosította a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) valamennyi programját - tájékoztott közleményében Kisteleki István, az MLSZ elnöke, miután hétfőn Svájcban tárgyalt a két sportdiplomatával.

"Mindkét szervezet irányítója kinyilvánította maximális szimpátiáját az MLSZ három alapvető projektjével (az OLLÉ pályaépítési, illetve az utánpótlás-nevelési programmal, valamint az edzőcentrum építésével) kapcsolatban és biztosította ezeket a kezdeményezéseket mind erkölcsi, mind más jellegű támogatásáról. Ez utóbbiakról egy-két napon belül részletes, konkrétumokat tartalmazó információt ad az MLSZ" - áll a közleményben.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke hozzátette, hogy Joseph Blatter felkérésére szerepet vállal a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség "egyik fontos bizottságában".

A FIFA elnöke felhatalmazta Kisteleki Istvánt, hogy tájékoztassa a magyar sportújságírókat: a tárgyalásukkal, a magyarországi programokról alkotott véleményével kapcsolatban bármikor fordulhatnak hozzá e-mailben a kérdéseikkel, s ő azokra a lehető leggyorsabban válaszolni fog.

Az MLSZ közleménye nem tesz említést a 2012-es Eb-pályázatról. Csütörtökön a szövetség által kiadott kommünikében az volt olvasható, hogy "a magyar és a horvát futballszövetség elnöke mindenekelőtt megköszönte a Gyárfás Tamás vezette bizottság kitűnő munkáját és úgy döntöttek, a közeljövőben találkozót kérnek az UEFA vezetőitől, hogy megismerhessék azokat a szempontokat, amelyek alapján alulmaradtak az Eb-pályázat során".