Vágólapra másolva!

Intertotó-kupa: orosz ellenfél vár a magyar indulóra

Orosz ellenfél vár a magyar indulóra a labdarúgó Intertotó Kupa 2007/2008-as kiírásában - derült ki a sorozat hétfői, nyoni sorsolásán. Az elmúlt évhez hasonlóan három fordulót bonyolítanak le, a magyar résztvevő orosz riválisához hasonlóan a második körben kapcsolódik be a küzdelmekbe.

Az európai szövetség (UEFA) hivatalos honlapja szerint a magyar-orosz párharc győztese a papírforma alapján osztrák vagy szlovák együttessel csatázhat a harmadik körben az UEFA-kupa-részvételért.

A második körben az első felvonást július 7-én vagy 8-án, a visszavágót 14-én vagy 15-én rendezik, a magyar együttes kezd otthon. A mezőny csak a bajnokságok befejezése után válik véglegessé, a kiírás értelmében minden országból a legrosszabb UEFA-kupa-szereplést érő helyen végző gárda után következő együttes indulhat az Intertotó-kupában.

A magyar szövetség korábbi tájékoztatása szerint az FC Fehérvár, a Diósgyőri VTK, a DVSC-TEVA, a ZTE, az Újpest FC, a Győri ETO FC, a Vasas és a Budapest Honvéd jelentkezett a sorozatra.

Az UEFA-rangsor élmezőnyében található nemzetek - Spanyolország, Olaszország, Anglia, Portugália, Németország, Hollandia, Franciaország és Görögország - képviselői a harmadik körben lépnek először pályára.

A sorozatból 11 gárda folytathatja szereplését az UEFA-kupa selejtezőjében.