Vágólapra másolva!
Günter Grass Nobel-díjas német író is támogatja azt szurkolói a kezdeményezést, melynek célja Volker Finke, a másodosztályú SC Freiburg labdarúgócsapatát 16 éve irányító vezetőedző megtartása.

"Évek óta rajongója vagyok a csapatnak és 2600 szurkolótársamhoz hasonlóan úgy gondolom, óriási hiba lenne egy ilyen fantasztikus tréner elküldése" - mondta Grass.

Finke Freiburgban minden évben a téli szünetben egy kézfogással állapodott meg a klub elnökével, Achim Stockerrel a folytatásról a következő bajnoki szezonban. Ez azonban idén télen a csapat vártnál gyengébb eredményei miatt elmaradt, és a klub vezetői már azt is bejelentették, hogy a nyáron Robin Dutt, a jelenleg harmadosztályú Stuttgarter Kickers trénere érkezik Finke helyére.

A Freiburg a téli szünetben a 14. helyen állt, de csak kedvező gólkülönbsége miatt nem volt kieső. A tavaszi idényben viszont eddig nem szenvedett vereséget és csak egy ponttal marad el a feljutást jelentő harmadik helytől.

A váratlan tavaszi menetelés hatására a freiburgi szurkolók - akik télen még azonnali edzőváltást követeltek - aláírásokat kezdtek gyűjteni Finke megtartásáért.