Vágólapra másolva!
A második helyen álló MTK hazai pályán könnyedén nyert a kiesés ellen harcoló Tatabánya ellen a labdarúgó Borsodi Liga 25. fordulójában. A Vasas 3-1-re diadalmaskodott Rákospalotán, a Győr egygólos győzelmet aratott a Vác ellen.

Borsodi Liga, 25. forduló:
MTK Budapest - FC Tatabánya Vértes Center 4-0 (2-0)
Hidegkuti-stadion, 1500 néző
v.: Fábián
MTK Budapest: Végh - Kriston, Lambulic, Rodenbücher, Pollák - Bori (Pintér Á., 72.), Horváth L., Kanta J., Czvitkovics - Pál (Hrepka, 64.), Németh K. (Radnai, 87.)
FC Tatabánya Vértes Center: Poleksic - Rajnay, Kerényi, Balogh Z., Megyesi - Szilágyi (Hullám, 63.), Necas, Sándor I. (Perez, 69.), Hajdú - Kouemaha, Takács M. (Szőke, 55.)
gól: Pál (4.), Németh K. (35., 78.), Rodenbücher (75.)
sárga lap: Pollák (23., 69.), illetve Necas (11.)
kiállítva: Pollák (69.)

3. perc: az első helyzetéből megszerezte a vezetést az MTK: Pál kapott egy remek labdát, amivel kilépett a védők közül és hét méterről helyezett a kapuba. (1-0)

35. perc: Lambulic ívelt fel egy labdát, amely egy tatabányai védő fején megcsúszva Németh Krisztián elé került, aki a bal alsó sarokba lőtt. (2-0)

53. perc: Pál erőszakosan szerzett labdát a vendégkapu közelében, majd Németh elé játszott, a második gólt szerző csatár ezúttal is nagy helyzetben volt, de a vendégek kapusa bravúrral hárított.

68. perc: Pollák teljesen feleslegesen szabálytalankodott Hullámmal, amiért megkapta második sárga lapját, így idő előtt mehetett zuhanyozni.

74. perc: Jobb oldali MTK szöglet után Rodenbücherhez került a labda, aki 11 méterről a léc alá lőtte a labdát. (3-0)

77. perc: Hrepka kapott egy kiváló labdát, de tiszta ziccerben Némethhez passzolt, akinek nem volt nehéz dolga az üres kapuba találni (4-0)

Még öt perc sem telt el az összecsapásból és máris megszerezte a vezetést az MTK. A gól után némileg visszavett az iramból a hazai csapat, de a Tatabánya így sem tudott komoly helyzetet kidolgozni. Amikor már-már leülni látszott a mérkőzés Németh Krisztián megduplázta a hazai előnyt.

Fordulás után sem változott látványosan a játék képe. A vendégek számára némi reménysugarat jelenthetett Pollák kiállítása, de hiába hozott be támadókat Tornyi Barnabás a vendégek mestere, az MTK szerezte az újabb gólokat. A hazai csapat őszi formáját idézve megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

(Mobilpress)