Vágólapra másolva!
A Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a Budapest Honvéd hazai pályán játszott 0-0-s döntetlent a Vasassal. A helyzetek sokaságát kidolgozó és kihagyó hazaiak ellen a második negyvenöt percben a kapufáig jutó vendégek akár a győzelmet is megszerezhették volna.

Magyar Kupa, elődöntő, első mérkőzés:
Budapest Honvéd - Vasas 0-0
Bozsik-stadion, 4000 néző
v.: Kassai V.
Honvéd: Tóth I. - Schindler, Debreceni, Smiljanic, Vincze Z. - Koós (Diego, 46.), Benjamin, Szabó T., Ivancsics - Bogdanovic, Hercegfalvi (Ndjodo, 58.)
Vasas: Németh G. - Balog Zs., Pandur, Unierzyski, Kiss K. (Skita, 92.) - Kincses, Pintér Z., Németh N., Ködöböcz (Piller, 73.) - Kenesei K., Lázok
sárga lap: Ndjodo (72.), illetve Pintér Z. (45.), Pandur (51.), Balog Zs. (64.), Piller (88.)

17. perc: Hercegfalvi adott jó labdát Ivancsicsnak, akinek a 13 méterről leadott lövését fogta Németh Gábor.

20. perc: Szabó Tibor ívelt a hosszú oldalon érkező Hercegfalvi felé, azonban Kiss Károly a tizenhatoson belül kézzel beleütött a labdába, de a játékvezető nem adott tizenegyest.

25. perc: Kenesei végezhetett el szabadrúgást, de a kapura tekert labdát kiütötte Tóth.

28 . perc: Bogdanovicot ugratták ki jó labdával, de a kapujából kifutó angyalföldi kapus szépen mentett a hazai támadó elől.

32. perc: Hercegfalvi vett át szépen egy indítást, majd egy csel után 16 méterről alig lőtt a kapu fölé.

42. perc: Kenesei távoli szabadrúgását védte a hazai portás.

43. perc: Szép vendégtámadás végén Kincses jobb oldali beadását Lázok becsúszva lőtt 6 méterről kapura, de Tóth bravúrral védett.

56. perc: Hercegfalvi végezhetett el szabadrúgást a kaputól 20 méterre, és a bal sarokba tartó lövést Németh Gábor éppen Bogdanovic elé ütötte, aki azonban közelről a kapu mellé gurított.

60. perc: Németh Norbert iramodott meg a bal oldalon, majd középre adását Kenesei küldte kapura, de Tóth szépen védett.

70. perc: Németh Norbert játszott Ködöböcz elé, akinek 18 méterről megeresztett bombája kevéssel ment a kapu fölé.

74. perc: Lázok cselezgetett befelé a bal oldalról, majd 18 méterről lőtt, és a felső lécről vágódott a mezőnybe a labda.

80. perc: Kenesei távoli szabadrúgását a bal sarokból szedte ki hatalmas bravúrral Tóth.

82. perc: Lázok próbálkozott 17 méterről, de a kispesti kapus fölé ütötte a lövést.

87. perc: Szabó Tibor átadása után Bogdanovic fordult le védőjéről, majd lövését Németh Gábor nyújtózkodva védte a bal saroknál.

Az első percek kiegyenlített játéka után a Honvéd került mezőnyfölénybe, azonban a hazaiak csak helyzetekig jutottak. Az utolsó percekben a Vasas előtt is adódott lehetőség a gólszerzésre, de nem tudták értékesíteni azokat, így döntetlennel ért véget az első negyvenöt perc.

A szünet után Bogdanovic előtt adódott két hatalmas helyzet a gólszerzésre, de nem tudott élni vele, majd ezt követően egyre bátrabb lett a piros-kék gárda. A Honvéd végül csak a szenzációs napot kifogó Tóth Ivánnak köszönhette, hogy a sok elrontott lehetőség miatt nem szenvedett vereséget, a végig jó iramú, igazi kupacsatát hozó mérkőzésen.

Mobilpress