Vágólapra másolva!
Az idény végéig Zoran Kuntic lesz az NB II-ben szereplő Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője. Kuntic Gellei Imrét váltja, aki a szombati, Kecskeméttől elszenvedett hazai vereség után mondott le posztjáról. Az egyesület korábbi játékosa a szintén másodosztályú Lombard Pápa alkalmazásában állt, de a vidéki klub tulajdonosa, Bíró Péter nem gördített akadályt a tréner távozása elé.

A csapat korább játékosának szerződése egyelőre a szezon végéig szól, azt követően egyeztetnek a folytatásról a felek. Kuntic pályaedzője valószínűleg ifj. Bene Ferenc lesz, akivel Pápán is együtt dolgoztak.

"Bevallom őszintén, amikor mindenben megegyeztem, majd kezet fogtam Bíró Péterrel, akkor egy különös érzés fogott el. Akkor tudatosult bennem végérvényesen, hogy én leszek a Ferencváros vezetőedzője. Biztosan mindenki ismeri azt az érzést, amikor az ember szíve a torkában dobog, mert olyan nagy dolog történik az életében. Nos, valami ilyesmit éreztem én is" - nyilatkozta Kuntic a klub hivatalos honlapján, s elmondta, a cél egyértelműen a feljutás, nem is lehet más.

"Sajnálom, hogy kicsit túl van dramatizálva a labdarúgócsapat jelenlegi helyzete. Mert végtére is az együttes azért vezeti a tabellát, és megvan az esélye arra, hogy maradjon is az első helyen. Ez is bizonyítja, hogy elődöm, Gellei Imre és segítője, ifj. Albert Flórián remekül végezte a munkáját. A Ferencváros sokat köszönhet nekik."

Arra a kérdésre, miért ifj. Bene Ferencet választotta segítőjének, a szakember így válaszolt: "Ifjabb Bene Ferenc a tudása miatt lett a segítőm, nagyon felkészült szakembernek tartom. Az apja legendás labdarúgó volt, és nem a fia tehet arról, hogy nem a Ferencváros sztárja volt. Éppen ezért kérem a szurkolókat, hogy ne az alapján ítéljék meg a segítőmet, hogy melyik klubhoz kötődik. A név nem számít, egyedül a munka a fontos. És tudom, hogy ő minden erejével a Ferencváros sikeréért fog dolgozni."

A Ferencváros jelenleg jobb különbségével vezeti az NB II Keleti csoportjának tabelláját a Nyíregyháza előtt.

(MTI) / [origo]