Vágólapra másolva!
Az Újpest 2-1-re győzött a Vasas otthonában a labdarúgó Borsodi Liga 24. fordulójának nyitómérkőzésén. Mészöly Géza, a hazaiak vezetőedzője - aki nyáron éppen a Szusza Ferenc Stadionból került Angyalföldre - századik élvonalbeli találkozóján ült a kispadon.

Forrás: [origo] Nyilatkozatok

Borsodi Liga 24. forduló:
Vasas - Újpest FC 1-2 (0-2)
Illovszky Stadion, 5000 néző
vezette: Iványi
Vasas: Németh G. - Pandor, Unierzisky, Kovács G. - Kincses, Németh N., Pintér (Odrobéna, 79.), Kiss K. (Balog Zs., 67.), Piller (Majoros, 67.) - Lázok - Kenesei
Újpest: Balajcza - Vermes, Vaskó, Böjte - Zaleh (Nagy O., 65.), Erős, Sándor (Habi, 81.), Völgyi (Korcsmár, 65.), Füzi - Tisza - Kovács Z.
gól: Kincses (54.), illetve Sándor (36.), Kovács Z. (37.)

8. perc: Tisza végezhetett el szabadrúgást a hazaiak kapujától 21 méterre, Németh Gábor szépen védte a bal alsóba tartó labdát.

15. perc: Szép újpesti támadás végén Kovács Zoltán gurított vissza Tisza elé, aki 16 méterről fölé lőtt.

17. perc: Németh Norbert szerzett meg egy röviden kifejelt labdát, majd egy esernyő csel után ollózva lőtt kevéssel a kapu mellé.

27. perc: Hazai szabadrúgás után a kifejelt labdát Piller szerezte meg, majd 17 méterről leadott lövése alig ment a kapu fölé.

36. perc: Tisza passzolt középre a lendületben érkező Sándor György elé, aki két védő között betört a tizenhatosra, és a kimozduló hazai kapus fölött 14 méterről a hálóba bombázott (0-1).

37. perc: Rögtön a középkezdés után Pandur hibáját kihasználva Tisza ugratta ki Kovács Zoltánt, aki Németh Gábort elfektetve gurított a kapuba (0-2).

50. perc: Németh Norbert 18 méteres lövését ütötte szögletre Balajcza.

53. perc: Kincses kapta meg a labdát a jobb oldalon, majd a tizenhatos sarkáról leadott lövése az elvetődő újpesti kapus előtt megpattanva a jobb sarokba vágódott (1-2).

78. perc: Majoros szánta rá magát lövésre, de 18 méterről leadott próbálkozása kevéssel a kapu mellé ment.

84. perc: Kenesei szabadrúgása után Kovács Gábor alig fejelt a kapu fölé.

Nagy lendülettel vetette magát a küzdelembe mindkét együttes, ám hamar magához ragadta a kezdeményezést az Újpest, és több veszélyes helyzetet is kialakított. Húsz perc után már több lehetőségük volt a gólszerzésre az angyalföldieknek is, a lila-fehérek azonban két eredményes akciójuknak köszönhetően kétgólos előnnyel vonulhattak a szünetre.

A folytatásban felpörgette játékát Mészöly Géza csapata, ennek eredményeként gyorsan sikerült is szépítenie. A továbbiakban leginkább a két tizenhatos között birkóztak egymással a játékosok, egyik gárda sem tudott élni a kevés kínálkozó lehetőséggel, így az ekkor már jobbára kontrákra építő vendégek sikerével ért véget a találkozó.

Mobilpress