Vágólapra másolva!
Szerdán két mérkőzéssel folytatódnak a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntői. A sérülésektől tizedelt Bayern München az AC Milant fogadja, míg Fehér Csaba csapata, a PSV Eindhoven háromgólos hátrányból várja a liverpooli visszavágót.

A szerdai mérkőzések közül a Bayern München-AC Milan összecsapás ígér sok izgalmat, elvégre az első találkozón Milánóban 2-2-es döntetlen született. Ez azt jelenti, hogy a milánóiaknak mindenképpen gólt kell szerezniük Münchenben, ám első számú támadójuk, Alberto Gilardino eltiltás miatt nem játszhat, a hét végi bajnokin eredményes Ronaldo pedig ebben a kiírásban már más csapatban szerepelt, így ő sem léphet pályára.

Így aztán vagy Filippo Inzaghi, vagy Ricardo Oliveira kezd majd - az utóbbi időben egyiküknek sem ment a játék. Ami a Bayernt illeti, a kapuban ismét ott állhat az első meccsről eltiltás miatt hiányzott Oliver Kahn, a jobbhátvéd Willy Sagnol viszont éppen a milánóiak ellen szenvedett súlyos sérülést, így nem játszhat, de a kezdőcsapatba jelöltek közül Bastian Schweinsteiger, Owen Hargreaves, Lúcio és Hasan Salihamidzic is kisebb problémával bajlódik.

A hétvégi, Hannover elleni bajnokin a fiatal Christian Lell szerepelt ezen a poszton, de a BL-ben várhatóan a bosnyák Hasan Salihamidzic húzódik majd hátra.

A negyedik párviadalban gyakorlatilag az első találkozón eldőlt a továbbjutás: a Liverpool FC idegenben verte 3-0-ra a PSV Eindhovent, és az összecsapás után még a hollandok mestere, Ronald Koeman is elismerte, hogy csapatának szemernyi esélye sincsen a továbbjutásra. Az eindhovenieknek mostanában nem nagyon megy, hiszen a bajnokságban is elfogyott az év elején még tetemes előnyük, és immár öt tétmérkőzés óta nyeretlenek.

Bár a csatár Arouna Koné már felépült, a védelemből Michael Reiziger és Alex továbbra is sérült, és nincs kizárva, hogy Koeman erősen tartalékosan küldi majd pályára együttesét, lévén úgysincs sok esélyük - így Fehér Csaba is ott lehet a kezdők között.

A Liverpoolnál az eltiltott Dirk Kuyt biztosan nem játszhat, akárcsak az Eindhovenben súlyosan megsérült Fábio Aurélio, és Rafa Benítez szerint nem fogják könnyedén venni a meccset. Nem csoda: ő csak tudja, hogy háromgólos hátrányból is fel lehet állni, akár egy félidő alatt is...

A várható kezdőcsapatok:
Bayern München - AC Milan
Bayern München:
Kahn - Lell, Lúcio, Van Buyten, Lahm - Salihamidzic, Van Bommel, Hargreaves, Schweinsteiger - Makaay, Podolski
AC Milan: Dida - Oddo, Nesta, Maldini, Jankulovski - Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Seedorf - Kaká - F. Inzaghi
játékvezető: Manuel Mejuto Gonzalez (spanyol)

FC Liverpool - PSV Eindhoven
Liverpool: Reina - Finnan, Carragher, Agger, Riise - Mascherano, Gerrard, Xabi Alonso, Mark Gonzalez - Pennant, Crouch
PSV Eindhoven: Gomes - Fehér Cs., Da Costa, Simons, Salcido - Culina, Cocu, Vayrynen, Szun - A. Kone, Farfan
játékvezető: Roberto Rosetti (olasz)

www.global-soccer.eu