Vágólapra másolva!
Várhidi Péter, az U19-es labdarúgó-válogatott szakvezetője kedden kihirdette a csapat keretét. A gárda április 23-án, hétfőn és 25-én, szerdán Szlovákia korosztályos együttesével mérkőzik majd meg. A csapatnak tagja az a Koman Vladimir (Sampdoria), akiről egy napja még azt nyilatkozta a kapitány, nem tervezi meghívni.

"Figyelemmel kísérem a futballista teljesítményét, és örülök, hogy bemutatkozott, ennek ellenére nem tervezem behívni sem a felnőttek közé, sem az U19-es csapatba" - nyilatkozta Várhidi Péter szövetségi kapitány a sportnapilap azon felvetésére, hogy a hétvégén a Serie A-ban gólpasszal bemutatkozó Koman Vladimir bekerül-e a megfiatalított nemzeti válogatottba.

A kapitány kapott hideget-meleget a meglepő nyilatkozatra, amelyet még tetézett azzal, hogy megállapította, Filkor Attila azért lehet tagja a csapatnak, mert "az Inter Primavera-együttese magasabb szintet jelent, mint a Sampdoria felnőttcsapata".

Ezek után váratlanul meggondolta magát a szakvezető, ugyanis a kedden kihirdetett U19-es keretben már szerepelt a Sampdoria légiósának a neve. A keret tagjai 22-én, vasárnap találkoznak, majd az első meccs helyszínére, Győrbe utaznak. Hétfőn a DAC-pályán csapnak össze Szlovákia gárdájával, a visszavágóra pedig szerdán délután Szencen kerül sor.


Nézze meg Koman hétvégi gólpasszát!

A csapatnak ez lesz a két utolsó felkészülési mérkőzése a májusi, írországi Eb-selejtezők előtt. Válogattunk Németországgal, Bulgáriával és Írországgal került azonos csoportba, május tizennegyedikén Németországgal játszik, két nappal később Bulgária ellen lép pályára, tizenkilencedikén pedig Írország lesz az ellenfele. A keret tagjai május 9-től a tatai edzőtáborban készülnek az Eb-selejtezőkre.

Az U19-es válogatott keret névsora:
kapusok: Somodi Bence (Blackburn Rovers), Esterházy Mátyás (Budafok)
védők: Úr László (Nyíregyháza), Pintér Ádám (MTK Budapest), Sipos Tamás (Nyíregyháza), Mészáros Márk (Újpest FC), Nagy József (Ferencváros), Vadnai Dániel (MTK Budapest), Debreceni András (Budapest Honvéd)
középpályások: Dudás Ádám (Győri ETO FC), Nagy Sándor (Ferencváros), Filkor Attila (FC Internazionale), Vass Ádám (Stoke City), Gyömbér Gábor (America FC), Stieber Zoltán (Aston Villa), Dlusztos András (Fortaresa), Koman Vladimir (Sampdoria)
csatárok: Farkas Balázs (Dinamo Kijev), Lencse László (MTK Budapest), Németh Krisztián (MTK Budapest), Simon Attila (MTK Budapest)