Vágólapra másolva!
Élesedik a küzdelem a Premier League-ben, az éllovas Manchester United 2-1-es vereséget szenvedett a Portsmouth vendégeként a 32. fordulóban, és mivel az üldöző Chelsea 1-0-ra legyőzte a Tottenhamet, így a Vörös Ördögök előnye három pontra csökkent. A Liverpool nagy lépést tett a harmadik hely megszerzése felé, Dirk Kuyt hajrágóljával ugyanis elvitte a pontokat Readingből, az Arsenal viszont hazai pályán kapott ki a kiesőhelyen tanyázó West Hamtől. A Watford sorsa lassan megpecsételődik, Priskin Tamás gárdája 4-1-re kikapott a Middlesbrough-tól, a magyar csatár a második félidőben lépett pályára.

Időrendi sorrendben a londoni derbire terelődött először a figyelem, a Chelsea ugyanis azt a Tottenhamet fogadta, amely ősszel legyőzte a Kékeket, és az FA-kupában is megnehezítette José Mourinho csapatának a dolgát, hiszen a Stamford Bridge-en már 3-1-re is vezetett a Spurs, de végül újrajátszásra került sor, ahol idegenben harcolta ki a továbbjutást a Chelsea.

A gól nélküli első félidő után végül Ricardo Carvalho távoli gólja döntötte el a meccset, a portugál hátvéd 30 méterről vállalkozott, és a késve mozduló Robinson nem tudott mit kezdeni a jobb sarokba vágódó labdával. A Chelsea ezzel három pontra megközelítette a MU-t, de ekkor még hátravolt az éllovas Portsmouth elleni fellépése.

A hazaiak bátran vetették magukat a küzdelembe, és félóra elteltével megszerezték a vezetést, Richardson emelgetett feleslegesen 20 méterre a kapujától, Benjani elvette tőle a labdát, és egyből lőtt, Van der Sart meglepte a lövés, ami kipattant róla, Matt Taylor pedig látványos mozdulattal, elvetődve talált a kapuba.

Sir Alex Ferguson csapata nagy erőket mozgosított, ám a Pompey kapujában David James óriási formában tette a dolgát, és mindent védett, a hajrában pedig egy öngól megpecsételte a Vörös Ördögök sorsát, Rio Ferdinand akarta hazaadni a labdát, de nem látta, hogy Van der Sar már elindult kifelé, így a labda akadálytalanul gurult a kapuba. A 91. percben James egyetlen hibáját O'Shea büntette góllal, de az egyenlítés, bár volt rá lehetősége a MU-nak, már nem jött össze, így maradt a hárompontos differencia az első két helyezett között.

A harmadik helyért a Liverpool és az Arsenal viaskodik, és ez a játéknap a Mersey-partiaknak sikerült jobban, akik a Readinget győzték le idegenben. Peter Crouch remek ütemű passza után Arbeloa szerezte a Vörösök első gólját, amire a második félidőben Gunnarsson egy éles szögből elengedett bombával felelt. A Reading hiába lelkesedett be, a hajrá a vendégeké volt, Pennant elsőrangú kiszolgálása után az őszi meccsen duplázó Kuyt fejese döntött.

Nem sokan fogadtak volna arra, hogy a kiesőhelyen álló West Ham lesz az első csapat, amely győzni tud az Emirates-stadionban, de a Kalapácsosok Zamora emelésével begyűjtötték a három pontot az Arsenal ellen, amit elsősorban Green kapusnak köszönhetnek, aki bravúros védések sorozatát mutatta be. A West Ham ezzel a diadallal két pontra feljött a bennmaradást érő helyen álló Charlton mögé.

Premier League, 32. forduló:
Chelsea - Tottenham Hotspur 1-0 (0-0)
gól:
Ricardo Carvalho (52.)

Arsenal - West Ham United 0-1 (0-1)
gól: Zamora (45+2)

Blackburn Rovers - Aston Villa 1-2 (1-1)
gól: McCarthy (24., 11-esből), illetve Berger (34.), Agbonlahor (73.)

Middlesbrough - Watford 4-1 (2-1)
gól: Viduka (5., 75.), Boateng (27.), Rochemback (79.), illetve Francis (23.)

Reading - Liverpool 1-2 (0-1)
gól: Gunnarsson (47.), illetve Arbeloa (15.), Kuyt (86.)

Sheffield United - Newcastle United 1-2 (0-1)
gól: Nade (74.), illetve Martins (17.), S. Taylor (80.)

Wigan Athletic - Bolton Wanderers 1-3 (1-1)
gól: Heskey (32.), illetve Anelka (44.), Tejmurjan (68., 73.)

Portsmouth - Manchester United 2-1 (1-0)
gól: M. Taylor (30.), R. Ferdinand (89., öngól), illetve O'Shea (91.)