Vágólapra másolva!
Az Osasuna meglepően könnyedén, 3-0-ra nyert a Bayer Leverkusen otthonában a labdarúgó UEFA-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, így nyugodtan készülhet az egy hét múlva esedékes visszavágóra. A Tottenham Hotspur nagyon korán vezetést szerzett a Sevilla otthonában, ám a címvédő hazaiak fordítottak, így egygólos előnnyel várhatják a visszavágót. Az Espanyol szintén egy góllal bizonyult jobbnak a Benficánál, míg az AZ Alkmaar nem tudott előnyt szerezni a Werder Bremen ellen.

A leginkább várt találkozón a címvédő Sevilla az UEFA-kupa első győztesét, a Tottenhamet fogadta, s némi meglepetésre az angolok már a második percben vezetést szereztek. Berbatov szöktetésével a 16-oson belül Robbie Keane-t találta meg, aki először még a kapusba lőtt, a kipattanót azonban közelről, kissé kisodródott helyzetből, ballal ellőtte Andrés Palop mellett.

A 19. percben egy vitatható góllal egyenlített a Sevilla: Paul Robinson kapus a büntetőterületen belül kivetődve leszedte Adriano lábáról a labdát, ám a luxemburgi játékvezető érthetetlenül szabálytalannak látta a mentést, és 11-est ítélt a hazaiak javára. A büntetőt az a Frédéric Kanouté helyezte higgadtan a bal alsóba, aki korábban éppen a Tottenhamet erősítette.

Még mindig az első félidőben, annak is a 36. percében a vezetést is megszerezték a spanyolok, egy szép akció végén Kerzsakov a hatosról fejelt a londoni gárda kapujába.

A 2-1-es spanyol siker ellenére az angol együttesnek hazai pályán még igen jó esélye van a továbbjutás kivívására, csakúgy, mint az Alkmaar vendégeként remiző Werder Bremennek és az Espanyol otthonában 3-2-re alulmaradó Benficának. (Persze a sovány előnnyel rendelkező leendő vendégcsapatok még inkább reménykedhetnek, ám védekezésüket igencsak meg kell erősíteniük a visszavágóra.)

Egy párharc viszont már szinte biztosan eldőlt, a Leverkusent idegenben kiütő Osasuna Pamplonában akár még két gólt is kaphat - bár biztos nem fog...

Forrás: MTI

Robbie Keane bal lába lendül a sevillai meccs második percében

UEFA-kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Bayer Leverkusen (német) - Osasuna (spanyol) 0-3 (0-1)
gól: Cuellar (1.), David Lopez (71.), Webo (73.)

AZ Alkmaar (holland) - Werder Bremen (német) 0-0

Sevilla (spanyol) - Tottenham Hotspur (angol) 2-1 (2-1)
gól:
Kanouté (19., 11-esből), Kerzsakov (36.), illetve Keane (2.)

Espanyol (spanyol) - Benfica (portugál) 3-2 (2-0)
gól:
Tamudo (15.), Riera (33.), Pandiani (58.), illetve Nuno Gomes (63.), Simao Sabrosa (65.)

[origo] / (MTI)