Vágólapra másolva!
A Liverpool után szerdán újabb két angol gárda lép pályára a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A Chelsea FC-nek otthon kellene előnyt szereznie a valenciai visszavágóra, míg az AS Roma-Manchester United mérkőzésen a jelenlegi mezőny talán két legkreatívabban támadó csapata találkozik.

José Mourinho semmiképpen sem számíthat Arjen Robbenre, de Frank Lampard vállalni tudja a játékot, annak ellenére, hogy a középpályás csuklója el van törve. A Chelsea a legutóbbi három hazai BL-meccsét megnyerte, és erre most is szüksége lesz, ha tovább akar jutni, elvégre a Valencia legutóbb két döntetlennel ment tovább az olasz Internazionale ellen.

Sőt, a spanyol gárda egyrészt három mérkőzés óta nyeretlen a Bajnokokok Ligájában, másrészt pedig a legutóbbi három idegenbeli meccsén szintén nem tudott győzni - a csapat így alighanem egy minimális különbségű vereséggel is elégedett lenne, lényeg, hogy maradjon esély a visszavágóra. Az Inter elleni botrány után eltiltott Carlos Marchena és David Navarro nem játszhat, mint ahogyan a sérült Fernando Morientes sem. Érdekesség, hogy a két együttes korábban még sohasem találkozott a nemzetközi porondon.

Utóbbi elmondható az AS Roma-Manchester United párviadal részvevőiről is. A meccs előtt a manchesterieknél a fő kérdés a védelem összeállítása: a már régóta sérült Mickael Silvestre mellett Gary Neville és Nemanja Vidic sem áll Sir Alex Ferguson rendelkezésére. A jobbhátvéd posztjára alighanem Wes Brown húzódik ki, a védelem tengelyében pedig Rio Ferdinand partnere John O'Shea vagy Gabriel Heinze lehet - amelyikük nem középen játszik majd, az kaphatja a balhátvéd szerepkörét. Louis Saha szerepeltetését Ferguson várhatóan még nem fogja megkockáztatni, bár a francia csatár elutazott Rómába.

Ami az olaszokat illeti, náluk csak David Pizarro eltiltott, és a csapat legnagyobb sztárja, Francesco Totti kissé megrökönyödve vette tudomásul, hogy a manchesteriek szakvezetője elsősorban Daniele de Rossira és Mancinira hívta fel játékosai figyelmét. A Serie A góllövőlistájának vezetője nem titkolta: reméli, hogy a pályán alaposan visszavághat majd Sir Alexnek.

www.global-soccer.eu