Vágólapra másolva!
A továbbiakban nem kell zárt kapuk mögött játszania mérkőzéseit az olasz élvonalbeli Catania labdarúgócsapatának - döntött a regionális közigazgatási bíróság.

A szervezet ezzel gyakorlatilag annulálta az olasz futballszövetség (FIGC) korábbi döntését, amellyel a február 2-ai, rendőráldozatot is követelt szurkolói zavargások után július 30-ig kizárta a nézőket az együttes meccseiről.

A bíróság a klub szimpatizánsainak, köztük a bérlettel rendelkezőknek a beadványára reagálva hozta meg a mostani határozatot. A Catania ezzel együtt továbbra sem szerepelhet a saját stadionjában, a hazai mérkőzéseit semleges helyszínen kell lebonyolítania.

Forrás: EPA

Vargast (fehérben) és társait biztosan feldobja majd, hogy ismét lesz, aki nekik szurkol a nézőtéren

"Végre egy jó hír" - kommentálta a szerdai döntést Pietro Lo Monaco, a szicíliai egyesület vezetője. Érthető, hogy a Catania örül a döntésnek, mivel a tragikus utóéletű Palermo elleni meccs óta két döntetlent és hat vereséget tud felmutatni a gárda, így visszacsúszott a 13. helyre a tabellán. A szicíliai csapat a stadion betiltása miatt eddig Riminiben és Cesenában játszotta a mérkőzéseit.