Vágólapra másolva!
Ottmar Hitzfeld, a Bayern München labdarúgócsapatának edzője játékosai küzdeni tudását dicsérte az AC Milan elleni, utolsó percben döntetlenre mentett Bajnokok Ligája negyeddöntő után, amelynek visszavágóját kedvező helyzetből várhatja tanítványaival. Carlo Ancelotti szerint csapata jól játszott, és győzelmet érdemelt volna.

Az olaszországi mérkőzésen hiába vezetett kétszer is a hazai gárda, és hiába játszott a mérkőzés nagyobb részében jobban riválisánál, a német csapat a védő belga Daniel van Buyten két góljának köszönhetően 2-2-re hozta a meccset.

"Nagyon élvezetes és izgalmas meccs volt, amelyen a Milan az első félidőben jobb volt nálunk. Ennek ellenére azt mondom, hogy megérdemeltük a döntetlent, mert az utolsó pillanatig harcoltunk. A második félidő második felében pedig szenzációsan játszottunk" - mondta az összecsapást követően Hitzfeld.

A tréner örömét némileg beárnyékolhatja, hogy jobb hátvédje, a francia Willy Sagnol súlyos térdsérülést szenvedett a találkozón és - előreláthatólag - a szezon hátralévő részében már nem számíthat rá az együttes.

A hazaiak edzője érthetően nem volt boldog a lefújást követően, ám az utolsó pillanatban elszalasztott győzelem ellenére dicsérte futballistáit. "A mai produkciónk győzelmet ért. Nagyon csalódottak vagyunk, de bízom benne, hogy Münchenben is hasonlóan játszanak a fiúk, s akkor meg lehet a továbbjutás. A Bayern egyértelműen kedvezőbb helyzetben van, ám a mai kiváló teljesítményünkből erőt meríthetünk" - bizakodott az olasz szakember, aki a fáradtsággal magyarázta csapata hajrában nyújtott visszafogottabb játékát.

Míg a német és az olasz sztárcsapat párharcának kimenetele még kérdéses, addig a keddi játéknap másik összecsapásán a vendég Liverpool tulajdonképpen eldöntötte a továbbjutást, miután 3-0-ra verte a csereként Fehér Csabát is a soraiban tudó PSV Eindhovent.

"Nincs már esélyünk. Azt hiszem, egy másik bolygón kellett volna születnem ahhoz, hogy ilyen helyzetben meggyőzhessem a játékosaimat arról, még a négy közé juthatunk" - mondta elkeseredve Ronald Koeman, a holland együttes trénere.

Az angolok vezetőedzője, Rafa Benitez ugyanakkor kissé óvatosan nyilatkozott: "Tisztában vagyunk azzal, hogy közelebb kerültünk az elődöntőhöz, de a futballban sok minden megtörténhet, ezért minden mérkőzést teljes odafigyeléssel és koncentrációval kell lejátszani, így a visszavágót is."

A második mérkőzéseket jövő szerdán játsszák.