Vágólapra másolva!

A Milan és a 'Pool is megismételné a tavalyi eredményt

Az előző szezonhoz képest szinte teljesen kicserélődött a negyeddöntő mezőnye a Bajnokok Ligájában, hiszen a legutóbbi kiírásból csak az AC Milan maradt meg hírmondónak a legjobb nyolc között. A rossoneróknak a legjobb négy közé jutásért a Bayern Münchennel kell megküzdeniük - ez a negyeddöntő legnagyobb múltú párviadala, ami persze nem azt jelenti, hogy a többi összecsapáson nem várható magas színvonal vagy nagy izgalom.

A keddi mérkőzések közül egyértelműen a Bayern München milánói vendégjátéka számít a legpatinásabb párviadalnak, elvégre a két együttes összesen tíz alkalommal hódította el a legrangosabb európai kupát (ebből az AC Milan kétszer, a Bayern pedig egyszer a Bajnokok Ligáját).

A két klub a múltban többször is összefutott egymással, és a Giuseppe Meazza-stadionban eddig nem sok babér termett a bajoroknak, hiszen mind a négy meccsüket elbukták az AC Milan vendégeként. Legutóbb az előző kiírás nyolcaddntőjében kaptak ki 4-1-re a Milantól idegenben, és ez akkor a kiesésüket jelentette - egy ilyen eredménnyel most sem sok esélyük maradna a müncheni visszavágóra.

Ami az összeállításokat illeti, a vendégek egyértelműen tartalékosabbak lesznek, hiszen két kulcsemberük sem játszhat eltiltás miatt: a holland középpályás, Mark van Bommel begyűjtötte harmadik sárga lapját, míg a kapus Oliver Kahn a doppingvizsgálata körüli botrány miatt kapott büntetést. A kapuban a Bayernnél így Michael Rensing áll majd, aki eddig egyszer védett a Bajnokok Ligájában: az előző szezonban a Milan ellen hazai pályán.

A középpályán Van Bommel pozícióját Andreas Ottl foglalhatja el, ami jelzi, jogy Ottmar Hitzfeld elsősorban nem a támadásokat fogja erőltetni. Utóbbi mondjuk az olasz klub mesterére, Carlo Ancelottira is jellemző, és a szakvezető alighanem most is csak egy csatárral küldi majd pályára együttesét (az előretolt ék várhatóan Alberto Gilardino lesz), más kérdés, hogy a BL góllövőlistáján az élen álló Kaká elsődleges feladata is a támadások befejezése. A védelemben pedig ismét ott lesz a sérüléséből felépült Paolo Maldini és Alessandro Nesta is - összességében véve Milánóban nem várható gólzáporos találkozó.

Ebből a szempontból Eindhovenben is hasonló lehet a helyzet, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a PSV és a Liverpool FC ebben a kiírásban már találkozott egymással a csoportkörben, és akkor a hollandok otthonában gól nélküli döntetlen született. Liverpoolban aztán a hazaiak nyertek 2-0-ra, és ezeket az eredményeket a Vörösök most is elfogadnák, míg Ronald Koeman együttese azon lesz, hogy hazai pályán előnyt szerezzen.

Megnehezíti a Philips-gyáriak dolgát, hogy több kulcsemberük sem játszhat sérülés miatt: a brazil középhátvéd, Alex, illete az elefántcsontparti csatár, Aruna Koné egyaránt hiányzik, és a középpályás Ibrahim Afellay sem teljesen egészséges - de ő alighanem ott lesz a kezdők között. A másik oldalon a mali középpályás, Mohamed Sissoko eltiltás miatt nem játszhat, és a nagy kérdés az, hogy Rafa Benítez mester mennyiben változtat az Arsenal FC elleni bajnokin remeklő csapatán.

Forrás: EPA

Liverpooli tánclépések az utolsó edzésen Kuyt, Zenden, és Crouch előadásában

A várakozások szerint az Ágyúsok elleni találkozót kihagyott Steve Finnan megint ott lesz a kezdők között, így a spanyol Álvaro Arbeloa áthúzódhat a bal oldalra, és Fábio Auréliónak csak a kispad jut, akárcsak Mark Gonzáleznek, akit John Arne Riise válthat. A csatársorban azonban az Arsenalnak mesterhármast vágott Peter Crouch megőrzi a helyét, bár a sérüléséből felépült Craig Bellamy ismét a csapat rendelkezésére áll.

www.global-soccer.eu