Vágólapra másolva!
1-1-es döntetlent hozott a Premier League 31. fordulójának zárómérkőzése, az Aston Villa-Everton találkozó, az egy pontnak inkább a hazaiak örülhettek, akiknek a kiesés elleni harcban minden apró siker jól jön.

Az Everton számára indult jobban a mérkőzés, a 15. percben Arteta szabadrúgása után Lescott fejjel szerezte meg a vezetést, ez volt a védő első találata a liverpooliak mezében.

A gól után hiába játszott fölényben a Villa az Everton volt a veszélyesebb, Vaughan 23 méterről döngette meg a kapufát, és a vendégek egy büntetőt is számonkérhettek a bírón, aki nagyvonalúan továbbot intett, amikor Sztilian Petrov felvágta Andy Johnsont.

A fordulás után nagy nyomás alatt tartották a hazaiak az Everton kapuját, de Howard kétszer is túljárt Carew eszén. Hét perccel a vége előtt is a kapus nyerte kettőjük párharcát, kapujából kifutva lábbal mentett a norvég támadó elől, de pechére a labda Agbonlahor elé került, aki az üres kapuba passzolt, döntetlenre mentve ezzel a meccset.

Forrás: EPA

A cseh Patrik Berger (jobbra) beállítása jó hatással volt a Villa támadójátékára

Igaz, hogy a Villa február 3-a óta képtelen begyűjteni a három pontot, de talán így is összejön a bennmaradás, hét fordulóval a zárás előtt Martin O'Neill csapata öt ponttal előzi meg a 18. helyen álló Charltont.

Premier League, 31. forduló:
Aston Villa - Everton 1-1 (0-1)
gól:
Agbonlahor (83.), illetve Lescott (15.)