Vágólapra másolva!
Bár az első játékrészt még kihúzta 0-0-val a kiesőhelyen álló Parma a San Siróban a Serie A 30. fordulójában, de a második félidőben a bajnoki címtől karnyújtásnyira lévő Internazionale Maxwell és Crespo révén megtörte ellenfelét, és a 2-0-s győzelemmel tovább növelte előnyét a Milan ellen remiző Romával szemben. A Fiorentina kétgólos előnyt herdált el Bergamóban, a Livorno 4-1-re kiütötte a Cataniát a triplázó Cristiano Lucarelli vezérletével, aki megszerezte századik gólját az olasz élvonalban. A dobogós Lazio Udinében gólparádézott (4-2).

A listavezető Internazionale a kiesés ellen küzdő, de öt forduló óta veretlen Parmát fogadta a San Siróban, a meccs kérdése az volt, hogy a vendégek meddig tudják tartani magukat, mert épeszű ember nem gondolt arra, hogy a éppen a sárga-kékek ellen botlik majd Roberto Mancini csapata.

Az ötödik percben Stankovic hozta helyzetbe Cambiassót, aki állítgatás nélkül lőtt, kár volt kapkodnia, mert méterekkel a kapu mellé helyezett. A vendégek bátran vállalkoztak távolról, Budan kísérleténél résen volt Toldo, és kényelmesen eldőlve találkozott a labdával. A másik oldalon egy gyorsan elvégzett szöglet után Figo tologatta a labdát a 16-oson, aztán jobbal a bal kapufa mellé kanyarított.

A portugál klasszis mindkét oldalon feltűnt, és nagy kedvvel bolondította a védőket, beadásai is jólk sikerültek, de Adrianóra és Crespóra figyeltek a belső emberek. A 32. percben Gasbarroni finom megoldást választott, takarásból próbált a léc alá emelni, de Toldónak nem igazán kellett nyújtózkodnia, mivel középre tartott a labda.

Bucci jóval alacsonyabb kapus, mint milánói kollégája, meg is gyűlt a baja egy magasra felpattanó labdával, amit röviden öklözött ki, de aztán javított, és hiába húzta kapura a labdát Materazzi, a Parma portása visszaért, és szögletre mentett. Couto is nagyot hibázott, amikor középre fejelt vissza egy labdát, de neki nem volt alkalma a javításra, igaz, Crespo megoldotta helyette a dolgot, és fölétrafált. A félidő zárásaként Crespo és Cambiassio játszott össze, a szőke középpályás a jobb sarkot vette célba, de Bucci odaért.

Az 55. percben a balhátvéd Maxwell kerülte meg Ferronettit, aztán Crespóhoz passzolt, az argentin csatár a 16-osnál tette vissza Maxwellhez, aki két ember között úgy tartotta meg a labdát, hogy a balról a jobb lábára pattintotta azt, majd az ötös sarkáról kilőtte a bal felsőt. Maxwell kishíján duplázni tudott, de az utolsó pillanatban blokkolták közeli kísérletét, az Adriano, Crespo páros azonban tett róla, hogy eldöljőn a meccs, az argentin fejelt le egy kirúgást a csatártársnak, aki úgy indult meg a kapu felé, hogy útközben két védő is lepattant róla, aztán önzetlenül begurított Crespónak, aki az üres kapuba passzolt.

Forrás: EPA

Adriano (jobbra) gólpasszt adott, kapufát fejelt, és állandó munkát adott a védőknek

Innentől már sétagalopp volt az Inter számára a meccs, még Adriano próbálkozásai jelentettek izgalmat, de hol a kapufa mentette meg a Parmát, hol ő célzott rosszul, a vendégek Giuseppe Rossi révén egy kapufát, Gasbarroni révén egy kihagyott ziccert tudtak felmutatni, úgyhogy Milánóban nem borult a papírforma ezen a délutánon.

Serie A, 30. forduló:
Atalanta - Fiorentina 2-2 (1-2)
gól:
Loria (39.), C. Doni (65., 11-esből), illetve Reginaldo (27.), Pazzini (32., 11-esből)

Cagliari - Messina 2-0 (2-0)
gól: Biondini (12.), Budel (24.)
piros lap: Zoro (75., Messina)

Chievo - Sampdoria 1-1 (1-1)
gól: Brighi (32.), illetve Quagliarella (27.)

Empoli - Ascoli 4-1 (1-0)
gól: Pozzi (44., 74.), Saudati (53., 71.), illetve Soncin (50.)
piros lap: Delvecchio (67., Ascoli)

Internazionale - Parma 2-0 (0-0)
gól: Maxwell (55.), Crespo (70.)

Livorno - Catania 4-1 (2-1)
gól: C. Lucarelli (20., 83., 92., a másodikat 11-esből) Fiore (45.), illetve Sottil (14.)
piros lap: Baiocco (66., Catania)

Torino - Palermo 0-0

Udinese - SS Lazio 2-4 (0-1)
gól:
Di Natale (58., 11-esből), Iaquinta (90.), illetve Stendardo (18.), Mauri (50.), Behrami (51.), Rocchi (59., 11-esből)
piros lap: D'Agostino (81., Udinese)

Remizett a Roma a Milannalhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20070331crouch.html?pIdx=3