Vágólapra másolva!
Kihirdette kezdőcsapatát Zoran Filipovic, a története első hivatalos mérkőzésére készülő Montenegró labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya. A kapuban a tatabányai Poleksic áll majd, a legnagyobb sztár, az AS Roma klasszisa, Mirko Vucinic játéka azonban kérdéses.

"Nagyon boldog vagyok, hogy nemcsak Podgoricában, de egész Montenegróban olyan hatalmas az érdeklődés a válogatott első hivatalosa mérkőzése iránt" - mondta Zoran Filipovic szövetségi kapitány a pénteki sajtótájékoztatón.

"Biztos vagyok abban, hogy a közönség 12. játékosként segíti majd az együttest. Csapatom megpróbálja kihozni magából a maximumot, azaz reménykedem a jó eredményben. Sajnos nem volt sok időnk a felkészülésre, egy csapatot - főleg egy új csapatot - nem lehet öt nap alatt felépíteni, ehhez öt-hat hónap szükséges. Mindazonáltal úgy vélem, sok hasznos dolgot gyakoroltunk az edzéseken, majd a mérkőzésen kiderül, ez mire volt elég"

Kérdéses, mennyire van tisztában a magyar viszonyokkal a kapitány, ugyanis érdekes magyar vonatkozású megállapítással lepte meg a sajtótájékoztató résztvevőit. "A magyar válogatott jól szervezett együttes, kiválóan ismerik egymást, sok meccset játszottak már együtt, biztosan nehéz ellenfélnek bizonyulnak majd."

Filipovic elmondta, tudja, hogy Montenegróban mindenki győzelmet vár, ez plusz motivációt, lelkesedést és akaratot ad a játékosoknak.

A csapattal kapcsolatos hír szerint nem biztos, hogy pályára lép az AS Roma klasszisa, Mirko Vucinic, a csapatkapitány - magyar kollégájához, Gera Zoltánhoz hasonlóan - sérüléssel bajlódik, a csütörtöki edzést ki is hagyta, pénteken is csak kocogott. Amennyiben a csatár izomproblémája nem javul, úgy a Crvena zvezda támadója, Milan Purovic jut majd lehetőséghez.

A mérkőzésre minden jegy elkelt, ez azt jelenti, hogy 12-13 ezer szurkoló lesz jelen az egyébként 60 ezer férőhelyes Buducnost-stadionban. Az időjárás nem túl kedvező, hideg van, s esik az eső, s a meteorológusok nem jósolnak nagy változást szombatra sem.

Pénteken kora délután megérkezett Podgoricába a magyar labdarúgó-válogatott is, Várhidi Péter szövetségi kapitány a szombaton 18 órakor kezdődő találkozó helyszínén edzést is tartott, amely után kihirdette kezdő tizenegyét.

A várható összeállítások:
Montenegró: Poleksic - Lakic, Batak, Tanasijevic, Jovanovic - Raicevic, Boskovic - Vukcevic, Burzanovic, Bozovic - Vucinic (Purovic).
Magyarország: Végh Zoltán - Csizmadia Csaba, Vaskó Tamás, Balogh Béla, Bodor Boldizsár - Vadócz Krisztián, Tóth Balázs, Tőzsér Dániel - Hajnal Tamás - Priskin Tamás, Rajczi Péter.