Vágólapra másolva!
Dárdai Pál klubja, a Hertha BSC Szélesi Zoltán csapatát, a Cottbust fogadja a Bundesliga 26. fordulójának a pénteki nyitómeccsén. A Serie A-ban vasárnap 15 órakor a góllövőlista első két helyezettje, Francesco Totti és Luca Toni is kifut a pályára a Fiorentina-AS Roma rangadón. A spanyol bajnokság idei szezonjának egyik meglepetéscsapata egyértelműen a Recreatico Huelva, amely ezúttal - szombaton este nyolckor - a címvédő FC Barcelonát látja vendégül. Hajrájához közeledik az angol Premier League, a 30. fordulóban, szombat délután az éllovas Manchester United a Bolton Wandererst, a második Chelsea pedig a Sheffield Unitedet fogadja.

A spanyol labdarúgó-bajnokság idei szezonjának egyik meglepetéscsapata egyértelműen a Recreatico Huelva, amely ezúttal a címvédő FC Barcelonát látja vendégül. A huelvai gárda már legyőzte a Real Madridot, a Valenciát és az Atlético Madridot, így természetesen győzni szeretne a katalán óriás ellen is.

"Láttam a Barca legutóbbi két mérkőzését a Liverpool és a Real Madrid ellen. Mindkettőn megfigyelhető volt, hogy ha támadnak ellenük, akkor bizony komolyan zavarba hozhatók" - nyilatkozta Florent Sinama Pongolle, a Recre francia támadója.

Frank Rijkaard együttese legutóbbi hét idegenbeli bajnokiján nem tudott nyerni. A Real Madridra - a Barca elleni, múlt vasárnapi 3-3-as rangadó után - ismét nehéz feladat vár: a fővárosiak az utolsó előtti Gimnastic otthonába látogatnak, ám a kiscsapat az elmúlt fordulóban remek játékkal nyert az Athletic Bilbao vendégeként.

A második Sevilla a Celta Vigo otthonába utazik, míg a harmadik Valencia a Racing Santandert fogadja.

Mindeközben hűségnyilatkozatot tett Lionel Messi, a Barcelona argentin csatára, kijelentvén: "egész életében" csakis a katalán csapatban szeretne futballozni. A 19 éves támadó azt követően fogalmazott így, hogy találgatások kezdődtek esetleges eligazolásáról. Távozásának híre pedig az után röppent fel újult erővel, hogy a múlt szombati El clásicón az ő három góljával mentett pontot a nagy riválissal szemben a katalán elitalakulat, amelynek most már csak a hazai címvédés maradt meg szezonmentő lehetőségnek, mivel a Bajnokok Ligájától az idén, tavalyi győztes létére, már a nyolcaddöntőben búcsúzni kényszerült.

Messit állítólag az Internazionale is szívesen vinné, az ifjú támadó azonban - köszönve a milánói érdeklődést - leszögezte, hogy nem kíván Olaszországba menni, és csak a sajtó terjeszti róla, hogy ilyen irányú késztetése lenne. A dél-amerikai légiós kitért a brazil világklasszis, Ronaldinho esetleges eligazolásának hírére is, akiről azt rebesgetik, hogy a másik milánói élcsapatban, az AC Milanban folytathatja pályafutását azzal együtt is, hogy a jelenlegi szerződése 2010-ig köti a Barcelonához.

"Nem hiszem, hogy el szándékozna menni. Jól érzi magát közöttünk, és nagyon szeretném, ha még sok évet töltenénk el együtt a Barcában" - idézte a spanyol hírügynökség az argentin csatár szavait, aki elmondta még, hogy a Realnak lőtt - pályafutása első - mesterhármasa lelkileg is jót tett neki. Viszont önkritikusan leszögezte azt is, hogy több pontot már nem hullajthatnak el, ha meg akarják nyeri ezt a bajnokságot is.

Primera División, 27. forduló:
szombat:
Valencia - Racing Santander 18 ó
Real Mallorca - Real Betis 20
Recreativo Huelva - FC Barcelona 20
Athletic Bilbao - Osasuna 22
vasárnap:
Deportivo La Coruna - Getafe 17 ó
Espanyol - Levante 17
Villarreal - Real Sociedad 17
Real Zaragoza - Atlético Madrid 17
Real Madrid - Gimnastic 19
Sevilla - Celta Vigo 21