Vágólapra másolva!
Raúl González, a Real Madrid emblematikus játékosa még nem óhajt felhagyni a futballal, s szándéka szerint kitölti a spanyol királyi klubbal kötött szerződéséből még hátralévő bő három évet.

A június végén 30 éves csapatkapitány rádióinterjújában, amelyet a madridi Marca ismertetett, így fogalmazott: "Nem gondolok a visszavonulásra, számomra még ma is minden egyes meccs olyan, mintha a legelső lenne."

Raúl tudatta, hogy nem mondott le még a válogatottbeli szereplésről sem, és bízik benne, hogy visszakerül a nemzeti együttesbe. Klubszinten arra számít, hogy a Real, amely 5 pontos hátránnyal negyedik a listavezető Barcelona mögött, kikecmereg a jelenlegi nehéz helyzetéből, és képes lesz akár még a bajnoki címet is megszerezni.

"Négy, vagy akár hat olyan csapat is van, amely befutó lehet, így mi is. Van még hátra 12 forduló, hiszem, hogy a helyzet megváltozik, s a folytatásban egy olyan Realt lát majd viszont mindenki, amilyet mi, a csapat is szeretnénk."

Raúl szerint voltak nagyon jó periódusok játékukban a 3-3-as döntetlenre végződött, Barcelona elleni, idegenbeli örökrangadón, s a Bajnokok Ligájában a Bayern Münchennel vívott, végül kiesést eredményező két nyolcaddöntős mérkőzésen is.

"A következő három meccsünk alapvető fontosságú és meghatározó lesz a jövőt illetően. Ha 9 pontot szerzünk, a riválisok megint tisztelni fognak bennünket. Hiszem, hogy akár mind a tizenkét hátralévő bajnokinkat meg tudjuk nyerni. Persze nagyon nehéz feladat, de már 9 vagy 10 nyertes meccsel célba érhetünk."

Raúl arról is beszélt, hogy a vitatott megítélésű vezetőedzővel, Fabio Capellóval rendszeresen beszélget, de az olasz mester olyan személyiség, aki sok évet eltöltött már a sportágban, megvan a saját elképzelése a labdarúgásról, a csapat játékrendjéről, ebbe nincs másnak beleszólása. Cáfolta egyúttal, hogy változásra szólították volna fel Capellót, akit a Real összeállítását illetően rengeteg bírálat ért és ér.

A kérdésre, hogy beleunt-e már a csapatkapitányi tisztségbe, Raúl azt válaszolta, hogy csak akkor nehéz a helyzet, ha elmaradnak a sikerek. A kiváló játékos leszögezte, hogy ő csak a Realban tud gondolkodni, ennél a klubnál van otthon, jó évtizede minden ideköti, s esze ágában sincs máshová igazolni. A csapattársak közül külön is kiemelte Gutit, mint a Real nélkülözhetetlen alapemberét, és nagyon sajnálja, hogy elhagyja őket az általa vérbeli profinak nevezett David Beckham, aki szerinte mindent megtett az együttes sikeréért.

Hasonlóképpen pozitívan nyilatkozott a nemrég Olaszországba távozott Ronaldóról. A régiek közül a legjobb viszonyt a Milánóba szerződött Luis Figóval ápolta, a feleségek is megértették egymást és a két család gyerekei is jóban voltak egymással - mesélte. A maiak közül szívesen látná Madridban Cristiano Ronaldót és Kakát is, akiknek leigazolásáról szó is van, bár a nagy sztárbegyűjtésnek nem híve.

Az örök rivális Barcelona futballistái közül Ronaldinhót tartja a legtöbbre, akit a világ egyik legjobbjának mondott, ugyanakkor a hatalmas tehetségnek kikiáltott Lionel Messiről azt mondta, hogy nagyon kiegyensúlyozatlan játékos.