Vágólapra másolva!
A futsal NB I-ben és Magyar Kupában is címvédő Megatherm-GFK együttesétől a kétszeres román bajnok Székelyudvarhely csapatához igazol Lódi Tamás és Gyurcsányi Zsolt. A válogatott játékosok távozása nagy érvágás az UEFA-futsalkupában tavaly a 16 közé jutott Bikák számára, hiszen Gyurcsányit 2005-ben, míg Lódit egy évvel később a legjobb magyar futsalosnak választotta az MLSZ.

Magyarországon a sportág amatőr keretek között működik, így bármely külföldi professzionális csapat, így a Székelyudvarhely is ingyen erősíthet hazánkból. Az erdélyi együttesben így - a hírek szerint március 15-től - már négy magyar játékos szerepelhet, a kapus Balázs Zoltán, valamint Szabó Zoltán mellé csatlakozik Lódi Tamás és Gyurcsányi Zsolt.

Az átigazolási időszak Magyarországon január 31-én már véget ért, ám Romániában van egy olyan "külön szabály", miszerint a rájátszás előtt négy héttel még megengedett a szerződtetés. Ezt használták ki a román gárdánál, amelynek vezetőedzője az a Tóth Károly, aki a magyar válogatottban másodedzőként tevékenykedik.

Gödöllői részről egyébként etikátlannak tartják a Székelyudvarhely lépését, amiért szezon közben s a magyar átigazolási szezonon kívüli időszakban szerződtették le a két játékost, hiszen így váratlanul, a bajnoki hajrá előtt gyengült meg a magyar bajnokcsapat kerete.

Forrás: [origo]

Az NB I aranyérmesénél azt is kifogásolják, hogy épp akkor "csábították el" az udvarhelyiek Lódit és Gyurcsányit Romániába, amikor a válogatott Eb-selejtezős meccseket játszott Dabason.