Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) megpályázza a 2009-es futsal Európa-bajnokság megrendezését - többek között erről döntött csütörtöki ülésén a szervezet elnöksége. A kontinensvetélkedő lebonyolításáért nemhivatalos információk szerint Horvátország, Szlovénia, Belgium és Bosznia-Hercegovina lehet a magyarok vetélytársa.

A pályázat befejezésére ad hoc bizottság alakult, melyet Horváth Cs. Attila vezet és tagjai között szerepel Huszár István, az UEFA futsal bizottságának alelnöke, Bérczy Balázs, az MLSZ főtitkára, Berzi Sándor, a szövetség nemzetközi igazgatója, valamint Esterházy Márton, az MLSZ futsal bizottságának vezetője is.

Az elnökség elfogadta a 2007-es költségvetést, melyről a felügyelő bizottság megállapította, hogy az elmúlt évekhez képest idén számol az MLSZ a legkevesebb kiadással.

Döntés született arról, hogy az éves rendes közgyűlésre április első felében, a 2012-as Eb helyszínének kijelölése előtt kerül sor, a pontos időpontot később jelölik ki.

Mészöly Kálmán a testület tanácskozásán bejelentette, hogy családi kötődések miatt lemond az elsőfokú licencadó bizottsági tagságáról. (A korábbi szövetségi kapitány fia, Mészöly Géza az élvonalbeli Vasas vezetőedzője.)

A testület visszahívta a budapesti szövetség (BLSZ) elnökségét, az ott kialakult zavaros helyzet tisztázásáig az MLSZ viszi tovább a napi ügyeket, melyeket Nemes Ferenc általános alelnök felügyel.