Vágólapra másolva!
Megszerezte élete első gólját az angol labdarúgó-bajnokságban Priskin Tamás, a Watford magyar válogatott támadója, ugyanakkor nem örülhetett a pontot érő találatnak, hiszen a játékvezető a második félidő elején a nagy esőzés miatt félbeszakította a mérkőzést. A címvédő Chelsea a Fulham ellen megint 2-2-es döntetlent játszott hazai pályán, ezzel a Manchester előnye hat pontra nőtt a tabella élén. Az Arsenal visszacsúszott az ötödik helyre, miután úgy kapott ki 1-0-ra a Sheffield United vendégeként, hogy a hazaiak kapuját több mint fél órán át egy mezőnyjátékos, Phil Jagielka védte.

Priskin Tamás - aki hosszú idő után először kapott lehetőséget kezdőként - a Wigan Athletic elleni találkozón Jordan Stewart beadását fejelte a kapu bal oldalába, 1-1-re alakítva ezzel az állást a 44. percben. Nem sokkal a szünet után, mikor a labda szinte már egyáltalán nem gurult a felázott talajon, a játékvezető félbeszakította a mérkőzést, a folytatásról később döntenek.

Az éllovas Manchester United ezúttal is Cristiano Ronaldo vezérletével nyert: a 21 éves portugál játékos két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a Reading 3-2-es legyőzéséhez. Ronaldo sorozatban harmadik mérkőzésén duplázott, így a góllövőlistán 12 találatával a második.

Forrás: MTI

Priskin és Kirkland harca a labdáért




A fordulás után az 57. percben Bent előrevetődve csúsztatott Király kapujába, és kiegyenlített, három percre rá pedig emberhátrányba került a Villa, Barry rántotta le a kitörő Rommedahlt. Az utolsó fél órában nagy nyomás alatt játszottak a vendégek, ám úgy tűnt, az egyik pontot azért sikerül elvinniük a dél-londoniak otthonából, a 90. percben azonban Király rosszul vetődött ki egy visszafejelt labdára, Hughes megelőzte, és öt méterről a jobb alsó sarokba fejelt. A Charlton így 2-1-re verte az Aston Villát, amely továbbra is nyeretlen a magyar kapussal.

A játéknap legfőbb kérdése az volt, közelebb tud-e kerülni a Chelsea a listavezető Manchester Unitedhez. A címvédő legutóbb az újonc Reading ellen hullajtott el értékes pontokat, a Fulham ellen ennélfogva az első perctől nagy elánnal támadott, a 17. percben egy védelmi hibát kihasználva mégis a vendégek szereztek szerzett vezetést: egy bedobás az elmélázó kékmezesek között tisztán találta Volzt, aki a balösszekötő helyéről célozta meg a kaput, a labda Ferreria lábán megpattanva vágódott a rövid sarokba.

A 35. percben hasonló góllal egyenlített a Chelsea: egy rossz felszabadítás és Lampard 16 méteres lövése után a labda Rosenior lábát érintve jutott a jobb alsó sarokba.

Forrás: EPA

Ballack közel állt a gólszerzéshez




Rákapcsolt a Fulham, Radzinski és Boa Morte lábában is benne volt a gól, az egyenlítést azonban kis túlzással megint a Chelsea védelme hozta össze a 84. percben: Essien rossz helyre fejelt, Ballack lyukat rúgott, a labda így McBride elé került, akinek lövését még kivédte Hilario, a kipattanót azonban Bocanegrának már csak a hálóba kellett passzolnia.

Mindez azt jelenti, hogy a Chelsea legutóbbi két hazai mérkőzésén négy pontot elvesztegetett, és hátránya immár hat pont a Manchesterrel szemben.

Premier League, 21. forduló:
Blackburn Rovers - Middlesbrough 2-1 (1-0)
gól:
Nonda (9.), McCarthy (74.), illetve Yakubu (60. 11-esből

Bolton Wanderers - Portsmouth 3-2 (2-1)
gól:
Fayé (30.) Iván Capmo (40.), Anelka (63.), illetve Taylor (2.), A. Cole (90.)

Chelsea - Fulham 2-2 (1-1)
gól:
Lampard (35.), Drogba (62.), illetve Volz (16.), Bocanegra (84.)

Everton - Newcastle United 3-0 (1-0)
gól: Anichebe (9., 57.), P. Neville (62.)

Manchester United - Reading 3-2 (1-1)
gól:
Solskjaer (33.), C. Ronaldo (58., 77.), illetve Sonko (38.), Lita (90.)
piros lap: Sodje (68. Reading)

Tottenham Hotspur - FC Liverpool 0-1 (0-1)
gól:
Luis Garcia (45.)

Watford - Wigan Athletic 1-1 - nél az 55. percben félbeszakadt
gól:
Priskin (44.), illetve Heskey (23.)

West Ham United - Manchester City 0-1 (0-0)
gól:
Beasley (83.)

Charlton Athletic - Aston Villa 2-1 (0-1)
gól:
Bent (57.), Hughes (90.), illetve Barry (40. 11-esből)
piros lap: Barry (60.)

Sheffield United - Arsenal 1-0 (1-0)
gól:
Nadé (41.)