Vágólapra másolva!
Bár Gera Zoltán kisebb sérülései miatt az utóbbi mérkőzéseken kevés szerepet kapott a West Bromwich Albion feljutásért küzdő csapatában, az ITV szakemberei által összeállított Championship-álomcsapatban mégis ott szerepel azon 11 játékos között, akik a szakemberek szerint egy csapatot alkotva képesek lennének a Premier League-ben is helytállni.

A érdekes vállalkozásba fogtak a szakírók az átigazolási szezon kezdete előtt pár nappal, nem titkoltan arra gondolván, hogy a bajban lévő Premier League-klubok elsősorban a Championshipből válogatnak majd. Az ITV szakemberei úgy vélik, hogy az általuk összeállított csapat képes lenne kiharcolni a bennmaradást a Premier League-ben, és jobb játékerőt képviselni, mint mondjuk a Watford, a Charlton, vagy a Sheffield United.

Gera Zoltán a jobb oldali középpályás posztján került beválogatásra, indoklásul kiemelték, hogy tudása alapján a Championship sztárjai közé tartozik, és nem is olyan régen még a Liverpool érdeklődött igen élénken iránta.

Gera Zoltán számára külön dicsőség, hogy ő az egyetlen nem brit játékos ebben a csapatban, ahol egyébként három walesi, és egy észak-ír nemzetiségű labdarúgó is szerepel. A legtöbb futballistát (hármat) a Birmingham City adja, míg a West Bromból Gera mellett Curtis Davis is beválogatásra került.

A csapat edzője az ITV döntéshozói szerint a Cardiff City elismerten kiváló edzője Dave Jones lenne, akit szintén több PL klub környékezett az utóbbi időben, és aki közismerten jó véleménnyel van Geráról.

A Gera Zoltánnal felálló képzeletbeli Championship kezdőcsapat a következőképpen nézne ki:

Maik Taylor(Birmingham City) - Greg Halford (Colchester), Matthew Upson (Birmingham City), Curtis Davis (WBA), Gareth Bale (Southampton) - Gera Zoltán (WBA), Lee Hendrie (Stoke City), Paul McKenna (Preston), Giles Barnes (Derby County) - Robert Earnshaw (Norwich City), Garry McSheffrey (Birmingham City)