Vágólapra másolva!
Nagy meglepetésre a bajnok Chelsea 2-2-es döntetlent ért el az újonc Reading ellen az angol labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában, és mivel a Manchester United 3-1-re verte a Wigant, így Sir Alex Ferguson gárdája négy pontra növelte előnyét. Király Gábor csapatának, az Aston Villának nem sikerült jól az ünnepi forduló, mert a Tottenham 2-1-re legyőzte a birminghamieket, de a Liverpool is szomorkodhat, a Vörösök Blackburnben kaptak ki.

Már a 2. percben összehozott egy helyzetet a Chelsea, Drogba sarokkal tette a labdát Lampard elé, aki elől tisztázni akart egy védő, de Lampard bal lábát találta el a labdával, ami végül csak centikkel került a jobb kapufa mellé. A folytatásban is főleg a Reading térfelén kopott a fű, Sevcsenko passza után Drogba került volna ziccerbe, de annyira közel volt Hahnemann kapus, hogy nem tudta átemelni fölötte a labdát.

A másik elefántcsontparti támadó is próbálkozott, Kalou szépen szlalomozott a védők között, de fölébombázott éles szögből. A Terry távollétében csapatkapitánnyá előlépő Lampard szabadrúgásból tekert középre a 28. percben, ahol Drogba zavartalanul fejelhetett hat méterről, de Hahnemann kitolta. Aztán ismét az előbbi páros dolgozott össze, Lampard találta meg Drogbát, aki egy védő lába között lőtte el a labdát, ami mellé ment ugyan, de szöglet következett. A kornert Lampard tekerte be, középen Drogba kicsit lökdösödött a kapussal, aztán a kapu közepébe bólintott,a 38. percig tartott a Reading ellenállása.

A második félidőben bátrabb stílusra váltott a sérüléséből lábadozó Máté Péter csapata, az 53. percben Sidwell még ígéretes helyzetben nem találta el a labdát, nem sokkal később már sikerült kölcsönhatásba kerülnie a lábának és a játékszernek, de az oldalháló volt a végállomás. Lita aztán pontosabban célzott, a színesbőrű csatár Little beadása után bevetődve fejelt a jobb sarokba. José Mourinho villámgyorsan behozta Ashley Cole-t és Obi Mikelt, és öt perc múlva ismét a Kékeknél volt az előnyt, Wright-Phillips ment el a jobb oldalon, lágyan átette a labdát a hosszúra, ahol Drogba a későn kiinduló Hahnemann mellett a kapuba csúsztatott.

Forrás: EPA

Drogba két gól után örülhetett, mégsem lehet maradéktalanul boldog

Úgy tűnt, hogy a Chelsea csak elhúzta a mézesmadzagot az újonc előtt, de volt tartás a vendégekben, és bár Doyle és Gunnarsson még hibázott, de hazai segítséggel összejött az egyenlítő gól, Doyle beadását a menteni igyekvő Ashley Cole rárúgta Essienre, akiről a hálóba került a labda, és hiába hajrázott a Chelsea, most nem sikerült az, ami az Everton és a Wigan ellen igen.

Alan Curbishley irányításával elszenvedte első vereségét a West Ham, Pedro Mendes beadásai után Primus kétszer is fejjel mattolta a Kalapácsokat, így hiába jött be Tevez és Sheringham, a veterán csatár kései gólja csak a szépítéshez volt elég. Egy órán keresztül bravúrok tömkelegét mutatta be Király Gábor az Aston Villa kapujában, de aztán a Berbatov, Defoe duó kétszer is úgy lenullázta a birminghami védelmet, hogy a magyar kapus kiszolgáltatott helyzetbe került, így a Villa másodszor kapott ki idegenben a szezonban.

Sir Alex Ferguson az első félidőben a padon hagyta Cristiano Ronaldót, aztán mivel a szünetben 0-0-ra állt a MU a Wigan ellen, pályára küldte, és a fiatal portugál hamar meghálálta a bizalmat, öt perc alatt előbb egy szöglet után fejelt a léc alá, majd a Park buktatásáért megítélt büntetőt lőtte elsőre Kirklandbe, másodjára a hálóba. Az 58. percben Solksjaer is beköszönt Rooney előkészítése után, így négy pont a Manchester előnye a Chelsea előtt.

Forrás: EPA

Cristiano Ronaldo fejét már elhagyta a labda, ami végül a Wigan kapujában ért célba

Egykori kapusa fogott ki a Liverpoolon, hiába lőtt négyszer annyit kapura Rafa Benítez csapata, mint a Blackburn, Friedel mindent védett, amikor meg tehetetlen volt, akkor a kapufa kisegítette, és ahogy az lenni szokott a Rovers a kevés helyzetéből egyet értékesített McCarthy révén, és ezzel három pontot szerzett.

A Newcastle elmúlt hat bajnokijából ötöt megnyert, és Boltonban is vezetést szerzett Dyer találatával, de Ramage a saját kapujába fejelt, majd az egyre jobb formába lendülő Anelka eldöntötte a meccset a Wanderers javára. Hiába állt közelebb a győzelemhez a Sheffield a másik manchesteri csapat ellen, a City megúszta a hazai rohamokat, és Ireland góljával diadalmasan távozhatott a Bramall Lane-ről.

Priskin Tamás mindössze három perc lehetőséget kapott a Watfordban, amely megszorongatta az Arsenalt, de az Ágyúsok Van Persie hajrágóljával végül kicsikarták a győzelmet. A keddi játéknapon csak egy helyszínen nem láttak gólt a nézők, az Everton és a Middlesbrough eredménytelenül gyűrte egymást, vagy ha úgy tetszik, remekeltek a védelmek a Goodison Parkban.

Premier League, 20. forduló:
Chelsea - Reading 2-2 (1-0)
gól:
Drogba (38., 72.), illetve Lita (67.), Essien (85., öngól)

Tottenham - Aston Villa 2-1 (0-0)
gól:
Defoe (58., 77.), illetve Barry (81.)

West Ham United - Portsmouth 1-2 (0-2)
gól:
Sheringham (81.), illetve Primus (17., 38.)

Blackburn Rovers - Liverpool 1-0 (0-0)
gól: McCarthy (49.)

Bolton Wanderers - Newcastle United 2-1 (1-1)
gól: Ramage (32., öngól), Anelka (57.) illetve Dyer (8.)

Everton - Middlesbrough 0-0

Manchester United - Wigan Athletic 3-1 (0-0)
gól: C. Ronaldo (47., 50.), Solksjaer (59.), illetve Baines (92., 11-esből)

Sheffield United - Manchester City 0-1 (0-0)
gól:
Ireland (78.)

Watford - Arsenal 1-2
gól: Smith (23.), illetve Gilberto Silva (19.), Van Persie (83.)