Vágólapra másolva!
A Premier League 19. fordulójában ismét Király Gábor őrizte az Aston Villa kapuját, sok sikerélménye azonban nem lehetett a Crystal Palace-től kölcsönkapott magyar kapusnak, hiszen a listavezető Manchester United sima 3-0-val abszolválta a birminghami fellépését. Az Arsenal vesztett állásból fordítva verte 6-2-re a Blackburnt, míg az egyre jobb formába lendülő Newcastle a Tottenhamet intézte el. A Wigan 0-2-ről két Heskey-góllal egyenlített a Chelsea ellen, Robben azonban egy 93. percben szerzett góllal végül kiharcolta a győzelmet a londoniaknak.

Még mindig tart a birminghami kapusvész, így a Bolton elleni balszerencsésen, egy tizenegyessel elvesztett hazai összecsapás után ismét Király Gábor védhette a hullámvölgyben lévő Aston Villa kapuját a listevezető Manchester United elleni összecsapáson.

Az első félidőben nem történt említésre méltó esemény, így nem volt meglepő, hogy az egymással kesztyűs kézzel bánó csapatok gól nélküli állásnál vonulhattak pihenőre. A második félidőben aztán nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a vendégcsapat, és remekül játszó Cristiano Ronaldo vezérletével valósággal szétzilálta a finoman szólva is visszafogott teljesítményt nyújtó O'Neal-bandát. Király Gábor a gólokról nem tehetett, két esetben teljesen kisakkozták a Vörös Ördögök a hazaiak hátsó alakzatát, Scholes pedig ritkán látható nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba.

Shabani Nonda tizenegyesből szerzett góljával már a harmadik percben vezetett a Blackburn az Arsenal otthonában, a jó kezdéssel azonban alaposan kihúzta a gyufát a Rovers. Igaz, hogy Nonda a második félidőben akcióból is batalált, az Ágyúsok eközben olyan zárótüzet zúdítottak ellenfelükre, ami elől nem volt menekvés. A vége 6-2, a londoniak világbajnok brazil védekező középpályása, Gilberto Silva pedig már hat gólnál tart a szezonban.

A Liverpool simán, de nem látványosan verte a sereghajtó Watfordot (Priskin nem lépett pályára a vendégcsapatban), míg a Bolton a Manchester City-drukkerek egykori kedvencének, Nicolas Anelkának a duplájával intézte el Stuart Pearce már hazai környezetben is idegenbeli formáját hozó csapatát.

Vízszint fölé bukkant a feje Gareth Southgate-nek, a Boro mendezserének, miután csapata hazai környezetben, a Riverside-on 2-0-ra verte a Curbishley nyári távozása óta példátlan mélyrepülésben lévő Charltont.

Forrás: EPA

Petrov (balra) ezúttal nem tudott fazont adni a Villa játékának




A remek formában lévő Rob Hulse góljával vezetett ugyan a Sheffield Portsmouthban, a Pompey azonban fordított, magabiztos győzelmével pedig tartja a lépést a közvetlen élbollyal. Az Everton magabiztos, 2-0-s győzelmet aratott a Máté Péter nélküli Reading vendégeként, míg Alan Curbishley második WHU-menedzserként levezényelt meccsén sem szomorkodott kapott gól miatt: ez egy 0-0-t jelentett a Craven Cottage-en a Fulham vendégeként.

Az egykori liverpooli kedvenc, Emile Heskey legszebb napjaira emlékeztetően játszott, és szerzett két gólt a Wigan színeiben a Chelsea ellen, azonban a londoni világválogatott egy 93. percben szerzett Robben góllal végül kicsikarta a győzelmet.

Premier League, 19. forduló:
Aston Villa - Manchester United 0-3 (0-0)
gól:
C. Ronaldo (59., 85.), Scholes (64.)

Arsenal - Blackburn Rovers 6-2 (3-1)
gól:
Gilberto Silva (10.), Hleb (23.), Adebayor (27., 11-esből, van Persie (85., 88.), Flamini (90+2.), illetve Nonda (3., 11-esből, 69.)

Liverpool - Watford 2-0 (0-0)
gól:
Bellamy (47.), X. Alonso (88.)
Priskin Tamás nem lépett pályára.

Manchester City - Bolton Wanderers 0-2 (0-2)
gól:
Anelka (9., 26.)
piros lap: Barton (87., Manchester City)

Middlesbrough - Charlton Athletic 2-0 (1-0)
gól:
Aiyegbeni (29.), Arca (52.)

Newcastle United - Tottenham Hotspur 3-1 (3-1)
gól:
Dyer (3.), Martins (7.), Parker (34.), illetve Murphy (15.)

Portsmouth - Sheffield United 3-1 (0-1)
gól:
Kozluk (48., öngól), Campbell (54.), Pamarot (68.), illetve Hulse (5.)

Reading - Everton 0-2 ((0-1)
gól:
Johnson (14.), McFadden (47.)
Máté Péter, a hazai csapat játékosa nem lépett pályára.

Fulham - West Ham United 0-0

Wigan - Chelsea 2-3 (1-2)
gól:
Heskey (45., 72.), illetve Lampard (13.), Kalou (30.), Robben (93.)

[origo]