Vágólapra másolva!
Hiába kérte a Recreativo Huelva, hogy a csapat szurkolóinak tragikus balesete miatt később játszhassa le a Real Madrid elleni mérkőzést, a spanyol szövetség ebbe nem ment bele, és ennek a királyi gárda itt meg a levét, mert az újonc 3-0-ra nyert Bernabéuban. A Sevilla is fölényes győzelmet aratott, a listavezető 4-0-val küldte haza a Deportivót.

Az idén minden jelentősebb egyéni díjat besöprő Fabio Cannavaro nem fogja élete meccseként emlegetni a Recre ellenit, az első vendéggólnál eladta a labdát, Sinama-Pongolle pedig köszönte szépen a lehetőséget, és Casillas átverése sem okozott gondot neki.

A teljesen veszélytelenül játszó Real egy helyzetet tudott felmutatni az első félidőben, és a másodikban sem javított helyzetén, sőt, még nagyobb hátrányba került, amikor Uche bevette Casillas kapuját.

A végén slusszpoénként Viquiera ragasztott egy akkora szabadrúgásgólt a jobb pipába, hogy azt Beckham is megirigyelte volna, így 3-0-s győzelemmel tisztelgett elhunyt szurkolói emléke előtt a Recreativo Huelva, Fabio Capellónak pedig rendet kell tennie a fejekben, mert játékosai egymást múltál alul ezen a találkozón.

A Sevillánál nincsenek ilyen gondok, az andalúzok szárnyalnak, amit ezúttal a Deportivo bánt, amely négygólos vereséggel távozott a Sánchez Pizjuan-stadionból. A vendégek kapujában Aouate nagyon bizonytalannak tűnt, és bár egy ízben a kapufa megmentette, de a 28. percben az ő hibája is kellett ahhoz, hogy vezetést szerezzen az UEFA-kupa-győztes, Luis Fabiano húzott el Arbeloa mellett, majd középre lőtt, a Depor-kapusa sután ért a labdához, az érkező Kanouté pedig az üres kapuba gurított.

A második félidő derekán aztán 10 perc alatt minden eldőlt, elsőként egy Daniel Alves, Kanouté, Luis Fabiano összjáték után a brazil támadó buktatásáért kapott tizenegyest a Sevilla, amit Kanouté küldött a bal alsóba, aztán Luis Fabiano fejelt a jobb sarokba Daniel Alves beadása után, végül a jobbhátvéd is feliratkozot az eredményjelzőre, amikor ballábas helyről, 20 méterről jobbal akasztott nagy szabadrúgásgólt a léc alá.

A piros-fehérek ezzel négy ponttal vezetnek a két mérkőzéssel kevesebbet játszó Barcelona előtt, amely csütörtök este az Atléticót fogadja a Nou Campban.

Primera División, 16. forduló:
Osasuna - Levante 2-1 (0-0)
gól:
Cruchaga (56.), Soldado (69.), illetve Nino (93.)
piros lap: Robert (55., Levante)

Celta Vigo - Real Sociedad 0-0

Santander - Villarreal 2-1 (0-0)
gól:
Rubén (48.), Colsa (63.), illetve Marcos (86.)

Gimnástic - Betis 0-1 (0-0)
gól: Assuncao (63., 11-esből)

Getafe - Espanyol 0-1 (0-0)
gól: Tamudo (73.)
piros lap: Casquero (67., Getafe), Chica (88., Espanyol)

Sevilla - Deportivo 4-0 (1-0)
gól:
Kanuoté (28., 63., a másodikat 11-esből), Luis Fabiano (65.), Daniel Alves (73.)

Real Madrid - Recreativo 0-3 (0-1)
gól: Sinama-Pongolle (34.), Uche (51.), Viquiera (90.)

[origo]