Vágólapra másolva!
Január 1-jétől a jövő év végéig Várhidi Péter lesz a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya - így döntött a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége.

Az MLSZ-nek a vezetőségi ülés után tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján az is kiderült, hogy Várhidi saját kérésére továbbra is irányítja majd a 19 éven aluli együttest, amely jelenleg ötödik az UEFA rangsorában. A szakvezető kifejtette, szerinte összeegyeztethető a két csapat irányítása, csak a programokat kell megfelelően alakítani.

A november 15-i, Kanada elleni mérkőzésen (1-0) még csak megbízott kapitányként tevékenykedő szakember "székfoglalójában" azt mondta, továbbra is a fiataloknak szavaz bizalmat:

"Nálam természetesen továbbra is a fiatalok lesznek előtérben, de a novemberinél nagyobb változásokra nem kell számítani. Ahogy már korábban kifejtettem a véleményemet, van jövője a magyar labdarúgásnak és ezt a fiatalok jelentik, akikben hinni kell".

Várhidi segítője - ahogy Kanada ellen is - Teodoru Vaszilisz lesz.

Fotó: Marton Bálint

"Nem érdekelnek az eredmények. Ezt lehet, hogy nehéz elfogadni, de mi azt szeretnénk, ha 2010-2012-re alakulna ki egy eredményes válogatott" - jelentette ki Kisteleki István MLSZ-elnök.

A szövetség elsőszámú vezetője azzal indokolta a döntést, hogy Várhidi Péter eltökéltségével - ami a válogatott Kanada elleni játékán is meglátszott - bizonyította rátermettségét a posztra, valamint bátor fiatalításával a közönség szemében visszaszerezte a válogatott iránti szimpátiát.

Arra az újságírói felvetésre, hogy nincs-e ellentmondás az egyéves szerződés és a hosszútávú tervek között, Kisteleki egyszerűen válaszolt: nincs. "Csak a munka számít. Attól, hogy egy évben állapodtunk meg, lehet még belőle tízéves kapcsolat is" - mondta Kisteleki, aki hozzátette, Mészöly Kálmán és Dunai Antal amolyan szakmai tanácsadóként segíti a szövetségi kapitány munkáját.