Vágólapra másolva!
A madridi Radio Marca információ szerint a Real Madrid labdarúgócsapata 13 millió euróért leigazolta Gonzalo Higuaint, az argentin River Plate támadóját. A 19 éves játékos a jelentések szerint hat és fél éves szerződést kötött a kilencszeres BEK- illetve Bajnokok Ligája győztes spanyol sztárcsapattal.

"Huszonnégy órán belül aláírjuk a szerződést. Néhány órára félbe kellett szakítani a tárgyalásokat, mivel a Real Madrid képviselői karácsonyi ebéden vettek részt a játékosokkal, de minden jó úton halad" - nyilatkozta Hector Grimberg, a River Plate pénzügyi felelőse.

Higuainra májusban figyeltek fel a királyi klub vezetői, amikor a brazil Corinthians elleni Libertadores-kupa találkozón két fantasztikus gólt szerzett. Októberben az ősi rivális Boca Juniors hálóját is két góllal terhelte meg, míg legutóbb, a hétvégén a Velez Sarsfield ellen volt eredményes.

Az óriási tehetségnek tartott argentin származású, de francia állampolgársággal is bíró csatárt novemberben Raymond Domenech, a világbajnoki ezüstérmes francia válogatott szövetségi kapitánya is meghívta keretébe, ám a futballista visszautasította az ajánlatot, mivel még nem döntötte el, hogy melyik nemzeti csapatban szeretne szerepelni.