Vágólapra másolva!
A Chelsea és az Arsenal nem bírt egymással a Premier League 17. fordulójának szuperrangadóján, 1-1-re végzett a két londoni gárda, aminek a Manchester United örülhet a legjobban, amely nyolc ponttal vezet a Kékek előtt, akik egy meccsel kevesebbet játszottak. Olaszországban az Inter nyolcadik bajnokiját nyerte zsinórban, és mivel a római derbi a Lazio 3-0-s sikerét hozta, így Mancini csapata hét ponttal vezet a tabellán. A Bundesligában Ruhr-vidéki rangadóra került sor, amelyen a Schalke simán, 3-1-re verte a Dortmundot. A spanyol élvonalban magára talált a gyengélkedő Athletic Bilbao és Valencia, a Ligue 1-ben a Lyon nehezen gyűrte le a PSG-t.

Bár az Arsenal és a Chelsea összecsapása az utóbbi időben mindig különleges meccset hozott, most Ashley Cole szereplése miatt még pikánsabbnak ígérkezett a londoni rangadó, hiszen a válogatott balhátvéd hosszú huzavona után került a Kékekhez.

Az első félidőben az Ágyúsok drukkerei által árulóként kezelt Cole egy sárga lappal került be a jegyzőkönyvbe, amikor csúnyán odapakolt Hlebnek, az incindens után érezhetően feszültebb lett a hangulat.

Ami a futballt illeti: Sevcsenko villant először, Lehmann azonban a helyén volt, mint ahogy Ballack 35 méteres bombájánál is a német hálóőr fogadhatta a gratulációkat a társaktól. A 18. percben már ő is tehetetlen volt, de a kapufa kisegítette, Lampard lökete csattant a lécen.

A túloldalon Van Persie riogatott, Adebayor előkészítése után vette célba a bal alsót, de nem elég pontosan. Hét perccel a szünet előtt Fabregas vágta ki Essien próbálkozását a gólvonalról, a fordulás után viszont Adebayor percei következtek, de az afrikai csatár hiába aktívkodott, előbb Hilário kezébe gurított, majd ívelését Van Persie fejelte mellé.

Válaszolt a Chelsea, Lampard beívelése remek helyzetben találta volna Essient, de Drogba elfejelte előle a labdát, ami így fölészállt. A 63. percben Drogba és Lehmann talált egymásra, a német kapus nehezményezte, hogy a hazai csatár tizenegyest próbált eljátszani, előbb Drogba dobta el magát a földön, mintha Lehmann megütötte volna, majd a szerepcsere után az Arsenal kapusa is bizonyította színészi képességeit, Whiley spori bíróval jutalmazta a remek produkciókat.

Mourinho kettős cserét hajtott végre, behozta Wright-Phillipset, valamint Robbent, és a holland majdnem nyerőembernek bizonyult, szokásos sprintje végén jól adott középre, ahol Gilberto Silva messziről becsúszva mentett az üres kapu előtt várakozó Drogba elől.

Aztán megint Robben atlétizált a bal oldalon, de a vágta végén a bal sarok mellé vágta a labdát. És miközben a Chelsea kezdeményezőbbnek tűnt vezetést szerzett az Arsenal, Hleb gurított vissza Flamininek, akinek 13 méteres lövése nem ment teljesen sarokra, de Hilário így is csak beleütni tudott, védeni nem.

Még nagyobb fokozatra kapcsolt a hazai brigád, de Drogbának ezúttal nem ment, előbb lábbal, majd fejjel hibázott ziccerben. A 85. percben Ashley Cole szerzett vitatott körülmények között labdát, majd Lampard tolta a játékszert Essien elé, aki futtából, 32 méterről úgy találta el a labdát, hogy az míves röppálya végén bekanyarodott a jobb kapufa mellé, káprázatos gól volt.

Hleb szinte azonnal visszavehetette volna az előnyt az Arsenalnak, de Ljungberg centerezése után kilőtte a labdát a stadionból, az utolsó percek pedig Chelsea-fölényben teltek, előbb Essien aprította a lécet pár méterről, majd Robben gyenge gurítása pattant ki Lehmannról, de a labdára lecsapó Lampard éles szögből a bal kapufát találta el, ahonnan az gólvonalon kívülre gurult.

Így maradt az 1-1, aminek legjobban a Manchester United örülhet, amely így nyolc ponttal vezet az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Chelsea előtt.

Premier League, 17. forduló:
Chelsea - Arsenal 1-1 (0-0)
gól:
Essien (85.), illetve Flamini (78.)