Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd 2-1-re nyert Kaposváron, míg az MTK 2-0-ra verte a vendég Zalaegerszeget a Borsodi Liga 17. fordulójának pénteki játéknapján.

Borsodi Liga, 17. forduló
Kaposvári Rákóczi - Budapest Honvéd 1-2 (1-1)
Kaposvár, 2000 néző
v.: Bede F. (Márton Zs., Farkas B.)
Kaposvár: Milinte - Mező, Zahorecz, Suljic, Pintér - Maróti, Vasiljevic, Andruskó (Szakály D., 64.), Szakály P. - Oláh, Alves.
Honvéd: Tóth I. - Schindler, Baranyai, Pomper, Vincze Z. - Dobos (Koós, 38.), Zana (Dancs, 73.), Genito, Diego (Mészáros, 53.) - Hercegfalvi, Disztl D.
gól: Alves (45.), illetve Disztl D. (10.), Koós (57.)
sárga lap: Suljic (6.), Andruskó (28.), Szakály D. (66.), Zahorecz, (75.), illetve Zana (60.), Disztl D. (81.)

8. perc: Pintér távoli lövését Tóth szenzációs védéssel mentette szögletre.

10. perc: Hercegfalvi lépett ki a védők közül a bal oldalon, majd az alapvonalról középre gurított, az érkező Disztl pedig közelről a hálóba lőtt (0-1).

30. perc: Oláh bal oldali beadását Alves fejelhette kapura, de a kispesti kapus szépen védett.

45. perc: Maróti jobb oldali beadását Alves 5 méterről csúsztatta a hosszú sarokba (1-1).

57. perc: Schindler jobb oldali szabadrúgása után az ötösön álló Koós elé került a labda, aki félfordulatból a hálóba lőtt (1-2).

62. perc: Pintér 16 méterről alig lőtt a kapu fölé.

70. perc: Vasiljevic próbálkozott 17 méterről, de Tóth védte a lövést.

Az első félidőt rendkívül energikusan kezdő vendégek gyors gólja szinte sokkolta a hazai együttest. Húsz perc elteltével aztán átvette a játék irányítását a Rákóczi, és az utolsó percben Alves fejesével döntetlenre hozta az első játékrészt.

A szünet után mindent megtett a vezetés megszerzéséért a Kaposvár, de az újabb kispesti gól után már nem volt esélye az egyenlítésre sem a magabiztosan védekező vendégek ellen, így megérdemelt Honvéd-sikerrel ért véget a találkozó.

(Mobilpress)