Vágólapra másolva!
A magyar U19-es labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtezők nyoni sorsolásán az első kalapból Németországgal, Írországgal és Bulgáriával került egy csoportba. A négy együttes Írországban, körmérkőzéses tornán küzd meg az Eb-döntőbe jutást jelentő első helyért.

"Németországot szívesen elkerültük volna, a bolgárokat előzetesen elfogadtam volna, az írekről kevés információnk van egyelőre" - mondta Várhidi Péter, a magyar csapat szövetségi edzője. "A németek minden korosztályban nagyon jók, fontos, hogy melyik válogatott rendezheti meg a selejtezőtornát."

A szakember elmondta: a négy nemzeti együttes képviselőinek kell megállapodniuk a helyszínről, ez általában szavazással történik. Ha nem jutnak egyezségre a felek, akkor az európai szövetség sorsolással dönt a helyszínről.

A selejtezőtornát jövő tavasszal kell megrendezni, az Eb július 16-27. között Ausztriában lesz. A házigazda automatikusan tagja a nyolcas döntő mezőnyének.

Az U17-es magyar együttes Franciaországgal, Norvégiával, Finnországgal találkozik, itt is csak a csoportgyőztes jut tovább. A döntőt május 2-13. között Belgiumban rendezik.