Vágólapra másolva!
Négy csapat számára még komoly téttel bírt a labdarúgó Bajnokok Ligája utolsó körének keddi játéknapja. Az A csoportban a Barcelona a Werder Brement fogadta, s az első 20 percben nyújtott remek játéknak köszönhetően 2-0-ra nyert, bebiztosítva ezzel BL-nyolcaddöntős helyét. A D csoportban az AS Roma számára egy pont is elegendő volt a Valencia ellen, végül Panucci találatával 1-0-ra nyertek a Farkasok.

FC Barcelona (spanyol) - Werder Bremen (német) 2-0 (2-0)
Barcelona, Nou Camp
v.: Massimo Bussaca (svájci)
Barcelona: Víctor Valdés - Zambrotta, Puyol, Márquez, Van Bronckhorst - Motta (Thuram, 62.) - Iniesta (Xavi, 73.), Deco - Giuly (Ezquerro, 85.), Gudjohnsen, Ronaldinho
Werder Bremen: Wiese - Fritz, Mertesacker, Naldo, Womé (Hunt, 80.) - Frings, D. Jensen, Borowski, Diego - Klose, Almeida (Klasnic, 71.)
gól: Ronaldinho (13.), Gudjohnsen (18.)

Nem kisebb feladat nehezedett a Barcelona labdarúgócsapatára, mint a győzelmi kényszer, a katalán együttes ugyanis csak akkor juthatott tovább, ha legyőzi hazai környezetben a Werder Brement. Az első nagy lehetőségre nem is kellett sokat várni: a 4. percben Ronaldinho pazar labdát emelt Giuly elé, aki a 16-os jobb oldalán tisztára játszotta magát, élesen középre lőtt labdájáról Gudjohnsen miliméterekkel maradt le.

Egy perc múlva ismét az izlandi kerül helyzetbe, ám Mertesacker menteni tudott, hazaadását azonban Wiese izomból saját védője, Naldo hátára bombázta, szerencséjére a felperdülő labdát sikerült lehúznia. A 7. percben Deco gyengécske kísérlete nem okozott gondot a kapusnak, három perccel később Giuly viszont már alaposan megtornáztatta 23 méteres löketével.

A 13. percben megszerezte a vezetést a Barcelona: Ronaldinho harcolt ki egy szabadrúgást a kaputól 20 méterre, s a brazil zseni pimasz módon a felugró sorfal alatt szinte elgurította a labdát, amely a bal alsó sarokban kötött ki (1-0).

Forrás: MTI

A gólszerző Gudjohnsent Deco köszönti

A 18. percben bejött a meccs elején kipróbált figura: Ronaldinho kiugratta Giulyt, aki a beragadó Womé mögül az üresen érkező Gudjohnsen elé gurított, akinek 6 méterről nem volt nehéz a bal sarokba csavarnia (2-0).

A brémaiak nagyon gyámoltalanul futballoztak, a védelem sebezhetőségét a gyors Barca-csatárok remekül használták ki, a védelemnek meg csak arra kellett figyelnie, hogy a térfélen poroszkáló Klose ne kerüljön helyzetbe.

A 35. percben kimaradt a kihagyhatatlan! Deco saját térfeléről 50 méteres szóló után Gudjohnsenhez passzolt, aki ugyancsak csomót kötött három védő lábára, majd ziccerben a bal kapufára spiccelte a labdát, a kipattanót az érkező Giuly 6 méterről a teljesen üres kapu mellé belsőzte...

A 38. percben végre Werder-lövésnek örülhetett a vendégcsapat, ám Naldo bombaerős szabadrúgása elkerülte a hazai kaput.

Már a félidő végén is füttykoncerttel "jutalmazta" a kedvenceket a Barca-tábor, a második játékrész elején ez a hangzavar még tovább erősödött. Lábra kapott ugyanis a Bremen, más kérdés, hogy meddő mezőnyfölényen kívül többre nem futotta erejükből. Az 56. percben ráadásul az első valamirevaló helyzetből Gudjohnsen majdnem megszerezte önmaga második, csapata harmadik találatát, ám Wiese csodálatosan mentett.

A 61. percben Jensen középre ívelése a kapufán csattant, az érkező Almeidát mindez úgy meglepte, hogy mozdulni sem tudott...

A hajrában a Barca már csak előnyét őrizte, a Werder nem tudott kibontakozni: a katalánok 2-0-ra nyertek, s csoportmásodkként jutottak tovább.

Chelsea (angol) - Levszki Szófia (bolgár) 2-0 (1-0)
Stamford Bridge
v.: Alain Hamer (luxemburgi)
Chelsea: Hilário - Ferreira (Diarra, 58.), Boulahrouz, Carvalho, Bridge - Lampard, Essien, Ballack - Sevcsenko (Kalou, 69.), Drogba, Robben (Wright-Phillips, 69.)
Levszki: Mitrev - Milanov, Topukazov, Tomasic, S. Angelov - Borimirov, Eromoigbe, Bardon, Jovov (Koprivarov, 70.), Dimitrov (Baltanov, 59.), Domovcsijszkij (Ivanov, 75.)
gól: Sevcsenko (26.), Wright-Phillips (83.)

Az első félidő meglepetésre kiegyenlített játékot hozott a Stamford Bridge-en, a bolgár vendégcsapat nem játszott megilletődötten, Borimirov és Jovov révén helyzetük is volt, a gólt mégis Sevcsenko szerezte a 26. percben - ez volt az ukrán 44. BL-találata.

A második félidőben sem változott a játék képe, ám gólt ismét a Chelsea ért el. a 2-0-s végeredményt a csereként pályára lépő Wright-Phillips állította be a 83. percben.