Vágólapra másolva!
A Gödöllői FK két góllal kikapott a legjobb tizenhat között a kazah Kairat Almatitól az UEFA-futsalkupa budapesti selejtezőtornájának hétfői nyitónapján, a Népligetben.

UEFA-futsalkupa:
Gödöllői FK - Kairat Almaty (kazah) 0-2 (0-1)
Kőbányai út, 300 néző
Gödöllő: Tóth Gyula - Tóth Szabolcs, Lódi Tamás, Baranyai Pál, Madarász János. Csere: Komáromi János, Camin Róbert, Szente Tamás, Vigh Ferenc, Gyurcsányi Zsolt, Sivák Péter. Edző: Kis János.
Kairat Almaty: Gustavo - Etienne, Cocau, Picapau, Waguinho. Csere: Butrin, Mukado, Samokvalov, Terentyev. Edző: Saab Faisal.
gól: Etienne (2., 32.)

Elképesztően nehéz dolga volt a Gödöllőnek az UEFA-futsalkupa elitkörének első találkozóján. A tavalyi négyes döntőben is szerepelt kazah Kairat Almaty öt brazillal a kezdőcsapatában lépett pályára a magyar bajnok ellen.

Rosszul kezdődött a találkozó a számunkra: a második percben Etienne lövését Tóth nem tudta hárítani (0-1). A kapott góltól kissé megilletődötté vált a hazai csapat, a gödöllőiek szemmel láthatóan nem találták a kazahok játékának ellenszerét. Az ötödik percben Camin, majd Sivák hagyott ki hatalmas helyzetet. A 10. percben megint Etienne veszélyeztetett, majd Waguinho szerzett kis híján gólt. Később viszont Gyurcsányi lövését hárította Gustavo. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, kiegyenlített játék folyt a pályán.

A második félidőben mindkét oldalon egy-egy helyzetet jegyezhettünk fel, majd egy végletekig kijátszott kazah akció végén védett óriásit Tóth Gyula. A magyar bajnok egyre nagyobb nyomás alá helyezte a Kairat Almaty kapuját, a Gödöllő szervezetten, kreatívan játszott, és Gustavo többször is csak hatalmas bravúr árán tudta megőrizni hálóját a góltól. A 32. percben azonban a vendégek eldöntötték a mérkőzést: Cocau gurított Etienne elé, aki 11 méterről Tóth lábai között a magyar kapuba lőtt (0-2).

A csoport másik mérkőzésén a spanyol El Pozo Murcia a papírformának megfelelően 6-1-re verte a Dorozsnik Minszk gárdáját. A négyesből csak az első helyezett jut be a Final Fourba.

A további program:
2006. december 5., kedd
Kairat Almaty - El Pozo Murcia 17 ó
Gödöllő - Dorozsnik Minszk 19 ó

2006. december 7., csütörtök
Dorozsnik Minszk - Kairat Almaty 16.30
El Pozo Murcia - Gödöllő 18.30

A Gödöllő mérkőzéseit élőben közvetíti a Sport Klub televízió.

[origo] / mlsz.hu