Vágólapra másolva!
Az Everton hazai pályán két góllal nyert a West Ham United ellen az angol labdarúgó Premier League 16. fordulójában (Király Gábor a vendégcsapat kispadján foglalt helyet). Elképzelhető, hogy Thierry Henry, az Arsenal sztárja nem lép pályára jövő vasárnap, a Chelsea elleni angol bajnoki rangadón.

"Pihenésre van szükségem, s ha még jövő héten sem érem utol magam, akkor a Chelsea ellen sem vállalom a játékot" - nyilatkozta a csatár, aki szombaton, a Tottenham Hotspur ellen 3-0-ra megnyert bajnokin sem szerepelt.

Az Aranylabda-szavazáson harmadik helyen végzett játékos a hét közepén egyezett meg Arsene Wenger edzővel, hogy egy ideig az edzéseket sem látogatja. "A sajtóban megjelentekkel ellentétben senki sem kényszerített arra, hogy ne eddzek, közösen határoztunk így. Már az idény kezdetén elmondtam, hogy nem tudtam kipihenni az előző szezont, ráadásul a Bajnokok Ligája és a világbajnoki döntő elveszítése pszichésen is megviselt, ezért csak idő kérdése volt, meddig bírom a terhelést. Most jött el a pihenés ideje" - érvelt Henry, aki a Porto elleni, utolsó BL-csoportmérkőzésen eltiltás miatt semmiképpen sem szerepelhetne.

Premier League, 16. forduló:
Everton - West Ham United 2-0 (0-0)
gól: Osman (51.), Vaughan (93.)

hétfőn játsszák:
Manchester City - Watford 21 ó

december 13-án játsszák:
Chelsea - Newcastle United.