Vágólapra másolva!
Remekeltek a Primera División újoncai a 13. forduló szombati mérkőzésein, a Recreativo Huelva 2-0-ra legyőzte a gödörben lévő Valenciát, míg a Levante 1-1-re végzett a Werder Bremen elleni sorsdöntő Bajnokok Ligája-mérkőzésre készülő Barcelonával.

Ronaldinhót el sem vitte magával Valenciába Frank Rijkaard, a Levante elleni mérkőzésen így a Giuly, Gudjohnsen támadósor feladata volt a gólszerzés, mégis Deco szerezte a Barca gólját, a portugál középpályás pazarul küldött egy szabadrúgást a jobb felsőbe 21 méterről.

A lelkes hazaiak nagy erőkkel támadtak a második félidőben, a Barcelona érezhetően visszavett a tempóból, bár így is növelhette volna az előnyét, ám Ezquerro ravasz emelését Molina és a kapufa közös erővel hárította.

A 76. percben aztán egyenlített a kiscsapat, Kapo szabadrúgását Valdes még kiütötte, de a kipattanót Alexis középre kanalazta, és Alvarónak már nem volt nehéz dolga pár méterről. A végén Xavi dönthette volna el a meccset, de elcselezte a helyzetét, így maradt a döntetlen.

A Valenciának hetek óta nem megy a bajnokságban, és a rossz sorozat most a Huelva ellen folytatódott, a hazaiak már az első percben bevették Canizares kapuját, majd a hajrában Sinama-Pongolle megadta a kegyelemdöfést, így hat forduló óta nyeretlen Quique Sánchez Flores mester csapata.

Az Atlético Madrid Sevillába látogatott a Betis vendégeként, és a 33. percben Maniche lecsúszott lövése után Agüero pörgetett bele a labdába, amit Galletti küldött kapásból a léc alá. A hazaiak kétszer is büntetőhöz jutottak, de előbb Edu, majd Fernando tizenegyesét is kivédte Leo Franco, ezek után nem csoda, hogy megint vesztesen hagyták el a pályát a zöld-fehérek.

Primera División, 13. forduló:
Recreativo Huelva - Valencia 2-0 (1-0)
gól:
Aitor (1.), Sinama-Pongolle (81.)

Levante - Barcelona 1-1 (0-1)
gól: Alvaro (76.), illetve Deco (40.)

Betis - Atlético Madrid 0-1 (0-1)
gól:
Galletti (33.)

Visszatér nagy sikere színhelyére a Barcahttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20061201londoni.html?pIdx=1