Vágólapra másolva!
Az olasz bajnokságot vezető Internazionale sikerrel vette a 14. fordulót, miután 2-0-ra legyőzte hazai pályán a Sienát. A második helyezett Romának nehezebb dolga volt az Atalanta ellen, de Francesco Totti két tizenegyesével végül meglett a győzelem.

A hétközi, Messina elleni kupameccsen három gólt szerző Burdisso a Siena ellen is megtartotta jó formáját, az argentin védő Stankovic szögletére robbant be, és az ötösről úgy fejelt a hálóba, hogy a labda még flipperezett a gólvonal és a léc között.

Az első félidő végén a vendégek nem jogtalanul reklamáltak büntetőt a Cambiasso, Locatelli affér után, a szünetet követően viszont De Marco bíró volt túl jóindulatú, Maicon nézett el egy keresztlabdát, ami pont jó lett a mögötte álló Antonininek, az Inter védője pánikszerűen Antonini felé nyúlt, aki elterült a földön, így végül összejött a Siena-büntető.

Frick megtorpanva rúgta a tizenegyest, Júlio César pedig eltalálta az irányt, és a bal saroknál kiütötte a labdát. Négy perc múlva büntetett az Inter, Crespo a 16-oson belül egy finom csellel megkerülte Gastaldellót, majd átpörgette a labdát Manninger fölött. A végén még a hazaiak is kaphattak volna egy büntetőt, ha a bíró Figo letaglózását észreveszi, de nem tette, így maradt a 2-0, sorozatban tizenegyedik tétmeccsét nyerte a milánói alakulat.

A Romának nyernie kellett az Atalanta ellen, hogy ne tévessze szem elől az Intert, mégis a bergamóiak örülhettek először, Doni szédítette Pizarrót nagy cselekkel, majd visszatette a labdát Donatinak, akinek lövését a Roma Donija ugyan kitolta, de a szemfülés Zampagna beverte a kipattanót.

A második félidő ötödik percéig kellett várni a fővárosiak egyenlítő góljára, Perrotta lerántásáért kaptak büntetőt a Farkasok, amit Totti lőtt a jobb sarokba. Tizenhárom minutummal később a Roma csapatkapitánya harcolt ki büntetőt, amit előbb a kapu közepébe bombázott, de ismételnie kellett a korán befutó Taddei miatt, másodszorra a jobb sarok volt a végállomás, ezzel fordított Spalletti csapata.

A vendégekben már nem volt annyi, hogy változtatni tudjanak, egyedül a létszámuk változott, Donati próbálta átrendezni Perrotta bokaszalagjait egy brutális becsúszással, amiért egyből megkapta a piros lapot. A vége 2-1, így a Roma négy pontra van az Intertől.

Serie A, 14. forduló:
Internazionale - Siena 2-0 (1-0)
gól:
Burdisso (11.), Crespo (54.)

Roma - Atalanta 2-1 (0-1)
gól: Totti (50., 63., mindkettőt 11-esből), illetve Zampagna (19.)
piros lap: Donati (90., Atalanta)

Középcsapatok ellen az olasz éllovasokhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20061201londoni.html?pIdx=3