Vágólapra másolva!
A szombati, norvégok elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott 2x30 perces felkészülési mérkőzésen 1-0-s sikert aratott az élvonalbeli FC Fehérvár felett a tatai edzőtáborban. A nemzeti együttes gólját a debreceni Kiss Zoltán szerezte az 50. percben.

A válogatott az első félidőben Király - Fehér, Éger, Juhász, Kiss - Molnár - Horváth, Dárdai, Huszti - Gera - Sowunmi összeállításban lépett pályára, a második 30 percben a Fülöp - Fehér, Vanczák, Komlósi, Kiss - Czvitkovics, Horváth, Tóth B., Kabát, Huszti - Torghelle összetételű együttes kapott bizonyítási lehetőséget.

A találkozó jelentős részében a válogatott birtokolta többet a labdát, a fehérváriak alig-alig jutottak el a kapu közelébe. Bozsik Péter szövetségi kapitány gárdája is kevés helyzetet dolgozott ki, a támadások többségét a pontatlan átadások miatt nem sikerült befejezni, amit a szakvezető szóvá is tett a lefújás utáni nyilatkozatában.

"Nagyon motiváltak a fiúk, mindenkit fűt a bizonyítási vágy és ez sajnos kapkodást és sok hibát eredményez" - mondta Bozsik. "Az első percben el akartuk dönteni a meccset, nem volt türelmünk kivárni, amíg az ellenfél hibázik. A norvégok ellen csak akkor lehetünk sikeresek, ha nem rohanunk fejetlenül, hanem higgadtan játszunk."

A szakember külön köszönetet mondott a fehérváriaknak azért, mert igyekeztek norvég stílusban futballozni. "Felívelték a labdákat, ahogy szombati ellenfelünk is fogja, és bár ezúttal nem Carew volt az ellenfelünk, de védőink remekül gyakorolhatták a fejjel történő mentéseket. Hátul nincs is komolyabb baj, elöl azonban nem vagyunk könnyű helyzetben, egyre inkább úgy tűnik, hogy Szabics Imre sérülése nem jön rendbe, ezért úgy kell készülnünk, hogy nem számíthatunk rá. A hátralévő két nap edzésmunkája alapján döntök a helyetteséről."

A kisebb sérüléssel bajlódó Lőw Zsolt és Halmosi Péter is kihagyta a szerdai meccset. Velük kapcsolatban Bozsik azt mondta: csütörtökön mindketten bekapcsolódnak a közös munkába és valószínűleg bevethetőek lesznek az Eb-selejtezőn.

Az U21-es magyar labdarúgó-válogatott jövő szerdán Európa-bajnoki selejtezőn szerepel Moszkvában, melyre Róth Antal szövetségi edző kijelölte 23 fős keretét.

Az orosz csapatra addig még vár még egy feladat, vasárnap este Finnországban lép pályára. Amennyiben a finnek pontot szereznek, vagy kevesebb góllal kapnak ki, mint a magyaroktól (5-0), Róth Antal együttese már egy moszkvai döntetlennel is továbbjut a csoportból.

A 16 trió első helyezettje találkozik majd nyolc párharcban, és így alakul majd ki a jövőre Hollandiában sorra kerülő Eb mezőnye. A válogatott tagjai csütörtökön találkoznak Budapesten. Róth Antal a hét folyamán a Gázművek-pályán vezényel majd edzéseket a keret tagjainak, akik kedden délelőtt repülnek el az orosz fővárosba.

A mérkőzés magyar idő szerint szerdán 14 órakor kezdődik az Eduard Sztrelcov-stadionban. A szövetségi edző nem változtatott jelentősen a keret összetételén, de erre nem is volt oka, hiszen a fiatalok augusztus közepén a Szusza Ferenc-stadionban 5-0-ra nyertek a finnek ellen Feczesin Róbert és Priskin Tamás két-két, valamint Balogh Béla találatával.

Az U21-es válogatott keret:
kapusok: Kovács Zoltán (Kaposvári Rákóczi), Kemenes Szabolcs (Ferencváros), Somogyi Csaba (Győri ETO)

hátvédek: Vaskó Tamás (Újpest FC), Vermes Krisztián (Újpest FC), Balogh Béla (MTK Budapest), Pollák Zoltán (MTK Budapest), Rodenbücher István (MTK Budapest), Horváth Gábor (FC Fehérvár), Máté Péter (Reading)

középpályások: Sándor György (Újpest FC), Bank István (Győri ETO FC), Bori Gábor (MTK Budapest), Kanta József (MTK Budapest), Lipták Zoltán (Lombard FC Pápa), Lattenstein Norbert (FC Fehérvár), Tőzsér Dániel (AEK Athén), Vadócz Krisztián (AJ Auxerre)

csatárok: Feczesin Róbert (FC Sopron), Magasföldi József (FC Sopron), Priskin Tamás (Watford), Tisza Tibor (Újpest FC), Hrepka Ádám (MTK Budapest)

Kiütéses győzelmet arattak az U21-esekhttp://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20060816magyarorszag.html?pIdx=2