Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó Premier League harmadik fordulójának sorsolása a bajnokesélyesek győzelmét vetíti előre. A címvédő Chelsea mellett a Manchester United, az Arsenal és a Liverpool is gyengébb ellenféllel találkozik szombaton, illetve vasárnap. Priskin Tamás együttese, az újonc Watford éppen Sir Alex Ferguson sztárcsapatával mérkőzik.

Amióta Premier League névre hallgat az angol labdarúgó-bajnokság legfelsőbb osztálya, a Watford még nem nyert mérkőzést a Manchester United ellen. A kiscsapat két döntetlen mellett két vereséget tud felmutatni, de a bajnoki összmérleg tekintetében is elég vékonyka a 14 meccsen elért két siker. A hertfordshire-i klub 1985. május 13-án 5-1-re, 1986. szeptember 16-án pedig 1-0-ra győzött, mindkétszer a Vicarage Roadon.

A hazaiaknál Priskin eddig mindkétszer csereként lépett pályára, várhatóan ez a szerep vár rá szombaton is. A Manchesterben Gary Neville és Nemanja Vidic sérülés, Paul Scholes, illetve Wayne Rooney eltiltás miatt nem játszhat, Michael Carrick viszont pályára léphet.

A statisztika könnyed Arsenal-sikert ígér a Manchester City otthonában is, bármilyen hihetetlen, de a hazai csapat utoljára 1991. december 28-án talált be az Ágyúsok kapujába, ráadásul David White gólja óta pontot is csupán egyszer szerzett - még 1994. januárjában egy gól nélküli mérkőzésen). A Premier League-ben a mérleg döbbenetes Arsenal-fölényt mutat: 15 győzelem és 3 döntetlen mellett a City még nem nyert meccset.

José Mourinho vezette Chelsea a szerdai, middlesbrough-i kínos vereség után a Blackburn Rovers ellen javíthat, amelyben az előző játéknapon gólt szerzett az újonnan igazolt dél-afrikai Benni McCarthy.

[origo] / (MTI)