Vágólapra másolva!
Szeptember 5-én tárgyalja a Fővárosi Bíróság a Ferencváros beadványát, melyben a fővárosi klub a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) licencadó bizottságának határozata ellen élt jogorvoslati kérelemmel - mondta Petró László, a zöld-fehér egyesület jogásza.

Az MLSZ illetékes testülete többhónapos huzavona után július 25-én kizárta az élvonalból a Ferencvárost, így az elmúlt idényben hatodik helyen végző együttes a döntés nyomán az NB II Keleti csoportjában szerepel.

A zöld-fehérek nem nyugodtak bele a határozatba, melyet jogszerűtlennek tartanak, és három fórumon, az európai szövetségnél (UEFA), a Legfőbb Ügyészségen és a Fővárosi Bíróságon harcolnak az igazukért.

"Egyelőre annyi biztos, hogy szeptember 5-én elkezdődik a bírósági tárgyalás, az ítélethozatal időpontját nem lehet megjósolni" - mondta Petró a távirati irodának. "Ha a rendelkezésre álló dokumentumok elegendőnek bizonyulnak a bíró számára az ítélethirdetéshez, akkor gyorsan lezajlik az eljárás, viszont, ha kiegészítő bizonyítékokra lesz szükség, vagy további vizsgálatokat kell lefolytatni, akkor több hónapig elhúzódhat az ügy."

Kisteleki István, az MLSZ elnöke elmondta, hogy a szövetség az UEFA-tól kért állásfoglalást. "A FIFA ma szólította fel az olasz szövetséget, kötelezze a nemzetközi szabályok betartására a Juventust és minden lehetséges eszközzel akadályozza meg, hogy a torinóiak polgári bírósághoz forduljanak, hiszen labdarúgással kapcsolatos vitás ügyekben kizárólag sportbíróságok, vagy a szövetségek illetékes testületei hozhatnak döntéseket. A Ferencváros már beadta kérelmét a Fővárosi Bíróságra, ezért Berzi Sándor nemzetközi igazgató ma küldött levelet az UEFA-hoz, melyben állásfoglalást kér a kialakult helyzetről" - mondta Kisteleki.