Vágólapra másolva!
Szerda este fél 9-kor a grazi UPC-Arenában lép pályára az osztrák és a magyar labdarúgó-válogatott. Mindkét fél győzelmet vár, Szabics Imre reméli, ismét szép estének örülhet egykori stadionjában, ahol még a Sturm csatáraként ért el sikereket. Az egykori kapitány, Lothar Matthäus szerint hiába fiatalított, a jelenlegi szakvezetés mindent visszacsinált.

Az osztrák lapokban Bozsik Péter nyilatkozatát is elemzik. "Grazban is győzni akarunk! Számunkra az a legfontosabb, hogy játékunk stabilizálódjon, s a csapat összekovácsolódjon" - idézik a lapok a magyar kapitányt.

"Nagyon boldog vagyok, hogy ismét itt lehetek, szép sikeres éveket töltöttem Grazban" - mondta a korábban a Sturmban is futballozó Szabics Imre az osztrák Sport 1-nek. "Már készülök a mérkőzésre, és remélem, ismét egy szép nap köszönt rám. A két csapat közel egyforma erősségű, a napi forma dönthet."

Nem maradhatott ki a nyilatkozattevők közül Lothar Matthäus sem, a korábbi magyar szövetségi kapitány ugyanis jelenleg a Salzburg együttesénél dolgozik. "Azt hiszem, a magyar védelem nem olyan gyors, bár tény, hogy tapasztaltabb, mint az én időmben. Én megfiatalítottam a válogatottat, ám most mindent visszacsináltak" - mondta a szakember.

Arról, hogy jelenlegi játékosa, Bodnár László miért nincsen a keretben, Matthäus csak annyit mondott: "Ezt a csapatvezetőtől kellene megkérdezni."

Az osztrákok egyébként nagyon készülnek, hiszen amióta Josef Hickersberger a kapitány, csak két vereséget tud felmutatni az együttes: március 1-jén, Bécsben Kanada nyert 2-0-ra, majd május 23-án Horvátország 4-1-re kalapálta el a "sógorokat".

"Minden meccs olyan, mintha egy Eb-selejtező lenne" - próbálta tüzelni saját magát és csapattársait Martin Stranzl, a Szpartak Moszkvában légióskodó játékos. "Mindent elkövetünk a győzelem érdekében" - mondta Andreas Ivanschitz, a Salzburg középpályása. "Ellenfelünk technikás, jól kombinál, a legfontosabb az lesz, hogy a páros csatákat megnyerjük" - nyilatkozta Hickersberger.

A várható kezdőcsapatok:
Ausztria: Payer - Standfest, Stranzl, Feldhofer, Pogatetz - Scharner, Prager, Aufhauser, Ivanschitz - Wallner, Kuljic.
Magyarország: Király - Fehér Cs., Éger, Juhász, Halmosi - Gera, Molnár B., Tóth B., Dárdai, Huszti - Szabics.

A grazi UPC-Arenában este 20.30-kor kezdődő találkozó a 136. osztrák-magyar csata lesz, a meccset a szlovák Richard Havrilla vezeti.

[origo]