Vágólapra másolva!
Az elmúlt napokban az angol sajtóban ismét számos találgatás látott napvilágot Gera Zoltán esetleges átigazolása kapcsán. Több lap is arról számolt be, hogy a Wigan és a Watford is újabb ajánlatokkal jelentkezik be a WBA-nál, mert mindenképpen szeretnék megszerezni a támadót. A hírekre reagálva Bryan Robson vezetőedző némileg ingerülten, de rendkívül egyértelműen fogalmazott a Southampton elleni idegenbeli találkozót követően.

A menedzser kijelentette, hogy Gera nem megy sehová. A magyar játékost egyébként külön ünneplésben részesítette a csapatát idegenbe is elkísérő több ezer fős WBA-szurkolótábor. Robson a következőket mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón:

"Gerát még két évig szerződés köti a klubhoz, és valamennyi szurkolónknak garantálhatom, hogy a játékos nem megy sehová. Zoltán remek ember, nagyon jó játékos, aki az edzéseken és a meccseken is a maximumot nyújtja, és ez hatalmas segítség számunkra."

A WBA kapcsán érdekesség - és Gera Zoltán számára is fontos lehet -, hogy még mindig nem oldódott meg a kínos csatárhiány a klubnál. Campbell, Earnshow és Horsfield távozása után, valamint Ellington és Kamara sérülései miatt jelenleg Hartson az egyetlen bevethető csatár, így Gerának immár a második mérkőzésen kellett kényszerből csatárt játszania.

A WBA mindent megtesz azért, hogy mihamarabb támadót találjon, de egyelőre még nincs meg a megfelelő kiszemelt. Több mint egy hétig tesztelték a togói válogatottal a vb-t is megjárt Adekamni Olufadet, de végül Bryan Robson lemondott a csatárról, aki szerinte nem jelentene megfelelő erősítést.